Як споживати суші, щоб вони були смачними та безпечними

Суші Київ – приємні на смак, поживні та доступні. Вони стали частиною звичного раціону сучасної людини. Складно знайти того, хто хоча б одного разу не спробував суші чи роли. Їх споживання має свої секрети, адже додавши певні інгредієнти чи суміші можна легко зіпсувати неповторний смак даних страв. Якщо порушиться баланс, вам це абсолютно точно не сподобається.

Як їдять суші? Зазвичай з соєвим соусом. Не варто занурювати в піалу кожен шматочок по декілька разів, а тим паче опускати його на самісіньке дно ємності. Якщо вам дуже подобається цей соус, достатньо лише злегка змочити в ньому. Інакше популярна добавка гарантовано зіпсує автентичний смак і зробить суші занадто солоними.

З чим ще можна їсти подібні страви? З васабі, та варто знати міру, адже зловживання гострим не лише перевантажить смакові рецептори, а може навіть «спалити» слизову оболонку рота. Любите експериментувати? Суші абсолютно для цього не призначені, хоча можна трішки й «почаклувати» над їхніми компонентами, якщо маєш досвід у їх приготуванні. Та дійсно чого не варто робити, так це додавати до них масло чи майонез. Якщо ризикнути, структура та смак стануть жахливими – «важкими» й надто жирними. Додавання спецій у великій кількості переб’є смак риби та рису, тож це також не доцільно.

Суші мають збалансований смак та текстуру. Це прекрасна страва, яка не потребує доповнень, тим більше додавання величезної кількості різних соусів одночасно. Вони зіпсують її. Зважаючи на це, краще їсти суші с тому вигляді, в якому вони були доставлені з кухні БагатоЛосося. Допускається сумісне споживання соусів у невеликій кількості, а хрін чи васабі відмінно очистять смакові рецептори перед переходом до іншого виду ролів.

З чим не варто споживати суші

Існує декілька продуктів, від яких краще відмовитися любителям японської страви. Річ у тім, що деякі з них абсолютно не смакують в складі ролів. Інші ж можуть становити загрозу для здоров’я споживача. Ось деякі з них:

  1. Сира риба, особливо та, що містять велику кількість ртуті. Тунець, сьомга та макрель дійсно можуть її містити. Ртуть здатна нашкодити здоров'ю, особливо, якщо мова про вагітних жінок та малих дітей.
  2. Сире м'ясо – куриця й свинина можуть бути джерелом бактерій і паразитів. Вони здатні спричинити харчове отруєння.
  3. Сирі мідії або краби – також можуть містити патогенні бактерії та паразитів.
  4. Сирі яйця. Їх іноді додають до деяких видів суші, таких як нігірі або тамаго. Яйця – потенційне джерело сальмонели та інших шкідливих бактерій.
  5. Васабі чи соєвий соус у великій кількості. Зловживання даними продуктами іноді викликає подразнення шлунку, особливо у людей з чутливим ШКТ.

Загалом, важливо обирати свіжі та якісні інгредієнти для суші й дотримуватися гігієнічних норм при їх готуванні та споживанні, щоб уникнути можливих ризиків для здоров'я.

Як не можна їсти суші

Здоров’я безцінне. Йому легко нашкодити, в тому числі, якщо споживати неякісну чи зіпсовану їжу. Є кілька правил, яких важливо дотримуватися під час споживання суші, щоб уникнути зайвих ризиків. Якщо ви любите японську їжу, замовляйте порції такого розміру, щоб їх можна було з’їсти за один раз. Ці страви не призначені для зберігання. Вони швидко псуються, бо є благодатним середовищем для розмноження бактерій. Якщо суші знаходилися в кімнаті більше 2 годин, їх бажано утилізувати. Ніколи не залишайте страву до наступного прийому їжі.

Споживанням суші з сирої риби нікого не здивувати, проте, цього краще уникати вагітним жінкам та маленьким дітям через потенційний вміст великої кількості ртуті, яка буде шкідливою для них. Також не варто замовляти суші/роли з рибою у ресторанах, які не мають сертифікатів якості харчових продуктів. Вони обов’язково є в хороших, надійних закладах і свідчить про їхнє дотримання стандартів гігієни та безпеки. Суші смачні та корисні, а ще безпечні, якщо дотримуватися правил.

0
репостів
0
репостів