Бонусні ігри у слотах: різновиди та їх прибутковість

В останні роки в індустрії азартних розваг сформувався запит гравців на збільшення бонусних функцій в іграх. Аналітики підкреслюють, що застаріли слоти з обмеженим функціоналом все рідше викликають цікавість, тож провайдери сьогодні роблять акцент на додаткових функціях ігор, часто навіть йдучи на відмову від великих виграшів, але компенсуючи їх розмір кількістю та частотою завдяки бонусним іграм.

free spins

Без фріспінів нікуди

Принцип гри в ігрові автомати від самої їх появи базується на обертанні ігрових барабанів, за кожне з яких доводиться платити - це і називається ставкою. Логічним рішення розробників було збільшити кількість таких обертань у вигляді бонусу, тож так і зʼявилися безкоштовні обертання, які лягли в основу переважної більшості ігрових автоматів. Механіку взяли на озброєння абсолютно всі виробники слотів, тому у тому ж каталозі Ельдорадо казино важче буде знайти гру без фріспінів, аніж навпаки.

Слоти з такою функцією відрізняють за кількість безкоштовних обертань у бонусній грі. Вона може бути абсолютно різною в залежності від технічних показників гри (рівня ризику та відсотку повернення гравцю), але золотим стандартом вважається 10 бонусних фріспінів. За їх появу відповідає спеціальний символ скаттер, а його головною особливістю є те, що він не повинен випадати у лінію, а приносить виграш з будь-якої позиції на барабанах.

Якщо безкоштовні обертання є більш сучасною версією бонусів, то ризик-гра на подвоєння вважається родоначальником бонусних ігор. Втім, і характер її зовсім інших - якщо фріспіни можна вважати безпрограшною лотереєю, то у ризик-грі можливо залишитися ні з чим. Вона полягає у тому, що гравець ризикує власним виграшем та має змогу подвоїти його декілька разів, але якщо схибить - повертається в основний режим з порожніми кишенями, тобто шанси завжди 50/50. Така гра більше характерна для класичних ігрових автоматів та перейшла у сучасні слоти з наземних апаратів, які зазвичай мали кнопку “Gamble”.

bonus

Як знайти слот з бонусною грою?

Окрім двох найрозповсюдженіших бонусних ігор розробники часто додають альтернативні версії - колесо фортуни, аналог наперстків або більш інтерактивні версії, що притаманні слотам з сюжетом. Для того, щоб не витрачати час на слоти, які позбавлені будь-яких бонусних функцій існує два перевірених способи.

По-перше, більшість провайдерів вказують переваги свого слота вже у попередній заставці - зазвичай там описуються особливості ігрового процесу, використані механіки та кількість бонусних фріспінів. По-друге, перевірити наявність бонусної гри можна у налаштуваннях слота, перевіривши таблицю виплат.

Також можна запустити гру у безкоштовному режимі. Це дає одразу декілька переваг:

  • Відсутність ризику;
  • Можливість пограти у бонусну гру, вивчивши деталі;
  • Перевірити шанс її випадіння в залежності від розміру ставки.

Проте варто зауважити, що у такому режимі бонусна гра може випадати чи не після пари-трійки пробних обертань, що створює ілюзію легкого виграшу під час гри на гроші. 

Щодо прибутковості бонусних ігор, то не слід забувати, що азартна гра побудована на генераторі випадкових чисел, тож спрогнозувати її результат неможливо. Але разом з тим режим безкоштовних обертань так чи інакше все одно є досить вигідною активністю, адже під час такого режиму гра стає більш “лояльною” до гравця. 

0
репостів
0
репостів