Розділ Суспільство

Шепетівському осередку Спілки поляків України продали 4160 м² землі

Автор 01 жовтня 2021, 17:05

На сьогоднішньому засіданні Шепетівської міської ради було поставлено крапку в епопеї навколо колишнього дитячого садочку за адресою Проспект Миру 8-Б. Місцеві депутати здались та таки проголосували за продаж земельної ділянки Шепетівському осередку Спілки поляків України.

Віталій Бузиль у себе на сторінці щиро радіє скинутій ноші:

Депутати прийняли резонансне рішення, якого не вдавалось досягти декілька років - про продаж земельної ділянки Шепетівському осередку Спілки поляків, під будівлею, яка давно належить спілці. Очікуємо, що тепер будівля набуде належного вигляду і перестане бути руїною на центральній вулиці.

Земельну ділянку площею 4160 м² продали всього за 413 090 грн. Ще раніше, за часів міського голови Шпільченко Святослава Івановича, Шепетівський осередок спілки поляків отримав взагалі безкоштовно у свою власність будівлю колишнього дитячого садочку, а землю під ним у фактично безоплатну оренду на 49 років. 

Тоді умовою передачі було створення освітнього закладу з вивченням польскої мови, всі ці роки приміщення занепадало і жодних ремонтних чи будівельних робіт там не відбувалось. Але попри це, спілка поляків, у особі її голови Пасічник Валентина Ізидорівни, з часом, почала вимагати продаж для них земельної ділянки. Мотивували це тим, що ніби то, вони знайшли інвестора, який мав вкласти 10 млн. грн. в розбудову приміщення, але умовою є передача землі у власність спілки.

Як тоді, так зараз взагалі незрозуміло хто і за чий рахунок буде щось будувати на тій землі. Пасічник Валентина лише озвучила листа очільника фундації «Свобода і демократія» Роберта Чижевського, який підтримав ініціативу створення українсько-польського центу культури, освіти і європейського діалогу. 

Тому зараз лишається лише повірити обіцянкам Валентини Пасічник, як колись повірила міська влада більше 10 років тому.

Відео

0
репостів
0
репостів