Розділ Суспільство

На сесії міської ради затвердили перелік об’єктів під приватизацію та розглянули ряд земельних питань

Автор 25 червня 2021, 10:27

24 червня відбулось засідання чергової  ХІ сесії Шепетівської міської ради, яку провів міський голова Віталій Бузиль. У ході засідання депутати розглянули понад 60 питань порядку денного.

Учасники засідання затвердили план роботи міської ради на ІІ півріччя 2021 року з урахування пропозицій, внесених депутатами на засіданнях постійних комісій, а також Регламент міської ради VІІІ скликання в новій редакції. Затвердили Положення про відділ внутрішнього аудиту Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету.

Скасували рішення міської ради про обмеження перебування дітей віком до 17 років без супроводу батьків або осіб, що їх замінюють, у закладах дозвілля, громадського харчування, розважальних закладах, на вулицях та інших громадських місцях Шепетівки, оскільки це питання вже врегульовано на законодавчому рівні.

Відкрили ставку тренера з кульової стрільби на базі Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи відділу у справах сім’ї, молоді та спорту для занять у селі Пліщин.

У зв’язку зі змінами статусу ряду шкіл Шепетівської громади, затвердили статути Гімназії №3, Гімназії №4 ім. Валі Котика, Гімназії №6 та Пліщинської Гімназії.

Затвердили програму фінансової підтримки КНП «Шепетівський центр ПМСД».

Наступним  рішенням депутати затвердили перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації у 2021 – 2022 роках, а саме, Міський центр культури та дозвілля ім. М.Островського, нежитлова будівля по вул.Судилківська 15 та приміщення Будинку побуту.

Дискусія точилася у ході розгляду питань про затвердження податків і зборів на 2022 рік, яке відповідно до чинного законодавства має бути прийняте до 1 липня 2021 року. У результаті обговорення привели у відповідність до вимог Антимонопольного комітету та встановили на території міста Шепетівка, сіл Плесна, Пліщин та Жилинці місцеві податки та збори на нерухоме майно, податки для фізичних осіб-підприємців, транспортні податки, туристичний збір та паркування, які будуть діяти з 2022 року.

Підримано питання фінансування за рахунок коштів субвенції з державного буджету капітального ремонту освітлення по вул. Ізяславська №5-50 у селі Пліщин.

Також було розглянуто ряд земельних питань. Не знайшло підтримки більшості рішення про продаж земельної ділянки Шепетівському осередку Спілки поляків України. Серед іншого розглянули проєкти рішень про продаж земельних ділянок, питання про припинення права користування земельними ділянками, надання дозволів на розроблення проектів землеустрою та їх затвердження, поновлення договорів оренди землі тощо. Ці проєкти рішення були детально розглянуті та вивчені профільною депутатською комісією.

За матеріалами Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів