Розділ Суспільство

Відбулось засідання чергової 60 сесії Шепетівської міської ради

Автор 12 вересня 2019, 18:27

12 вересня під головуванням міського голови Михайла Полодюка відбулось засідання чергової 60 сесії Шепетівської міської ради. На порядку денному розглянули понад 50 питань.

Першим питанням депутати міської ради взяли до відома інформацію про результати діяльності Шепетівської місцевої прокуратури за місцем дислокації у м. Шепетівка за І півріччя 2019 року.

Народні обранці підтримали рішення про внесення змін та доповнень до Програми «Громадський бюджет міста Шепетівки на 2018-2020 роки». Зокрема, при виникненні ситуації, коли загальний бюджет проектів Громадського бюджету, які позитивно оцінені комісією та допущені до голосування, не перевищує загального бюджету, що виділений на реалізацію проектів-переможців на відповідний період пропонується етап голосування за проекти не проводити. Таким чином усі подані шепетівчанами проекти мають бути визнаними переможцями і рекомендовані до реалізації на підставі відповідного рішення комісії.

Далі начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь запропонував депутатам до розгляду питання про затвердження форм розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, що подаватимуться для їх встановлення підприємствами, які надають такі послуги на території м.Шепетівки. Проте, після активного обговорення депутати міської ради не затвердили запропоновані форми розрахунків.

Наступним питанням порядку денного сесії внесено зміни до списку присяжних та зміни до Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів, діяльність яких має соціальну спрямованість на 2018 – 2020 рр. Зміни до Програми нададуть можливість громадським організаціям інвалідів та ветеранів відряджати представників  громадського об’єднання у поїздки для виконання статутних завдань та отримати відшкодування учасникам заходів витрат на проїзд, харчування та оплату вартості проживання.

Головний спеціаліст з питань енергозбереження та енергоефективності Леонід Конончук  запропонував на розгляд депутатам проект рішення про зміни до Програми фінансування заходів з реформування та децентралізації теплозабезпечення житлового фонду. Зазначені зміни врегульовують питання щодо відключення житлових будинків від мереж централізованого опалення в місті Шепетівка, встановлюють порядок та умови надання поворотної фінансової допомоги на встановлення індивідуального опалення соціально незахищеним верствам населення тощо.

Своїм рішення депутати міської ради надали згоду на безоплатну передачу друкованої продукції Шепетівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 ім.В.Котика та Шепетівському міжшкільному навчально-виробничому комбінату.

Також у ході засідання сесії міської ради заслухали інформацію начальника фінансового управління міської ради Василя Дрища про стан виконання міського бюджету за січень-червень 2019 року та про зміни до бюджету міста на 2019 рік. Зокрема, із міського бюджету районному бюджету, тобто Шепетівській Центральній районній лікарні, надається субвенція для закупівлі ліків учасникам бойових дій, інвалідам війни та для відшкодування вартості лікарських засобів пільговим категоріям населення міста.

Далі депутати міської ради розглянули питання, що стосуються питань регулювання земельних відносин.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів