Розділ Суспільство

Небайдужі шепетівчани долучилися до прибирання міста

Автор 22 квітня 2018, 11:59

Щороку, в третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. Вчора в Шепетівці було проведено ряд акцій, у ході яких було прибрано декілька стихійних звалищ та частково розчищено річку Гуску неподалік пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 рр.

На толоку вийшли працівники виконавчого комітету, депутати Шепетівської міської ради, волонтери та громадськість. Загалом в заходах взяло участь 70 працівників виконавчого комітету, зокрема, 19 начальників відділів і управлінь виконавчого комітету, 3 заступники та міський голова Михайло Полодюк. Із запрошених 34 депутатів міської ради на толоку вийшло восьмеро: Валентина Прохорчук, Інна Сікора (ВО «Батьківщина»), Богдан Одуд, Ігор Волоткевич, Петро Холява, Михайло Верхогляд, Тамара Герасимчук (ВО «Свобода»), Микола Кикоть (Аграрна партія України).

З 9:00 до 13:00 прибирання проводилося на території хлібозаводу в районі вулиці Залізничної, в лісосмузі біля загальноосвітньої школи № 8, під судиківським мостом та на вулиці Шептицького прибирали від сміття русло річки Гуска та територію навколо.

О 14:00 акція «За чисте довкілля» розпочалася в сквері на Старокостянтинівському шосе поблизу Цукрозаводу. Участь в акції взяло близько 40 чоловік. Окрім прибирання сміття, учасники толоки змайстрували стіл, лави та пофарбували елементи спортивного майданчика.

Всього з місць прибирання було вивезено 7,5 повних причепів непотребу. Упродовж робіт учасників акцій вразило ставлення окремих шепетівчан, які глузували з працюючих волонтерів, а дехто навіть продовжував нести сміття на щойно прибрану територію. Також на зауваження відповідали, мовляв: «Я плачу за вивезення сміття, то несу куди хочу».

Працівники управління праці та соціального захисту населення в кількості 40 чоловік з 9:00 до 12:30 працювали на території Шепетівського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. У результаті було розподілено по ділянці 100 тон ґрунту для її вирівнювання, впорядкування клумб та благоустрою. Також було розставлено бордюрні камені, висипано вантажівку гравію для облаштування під'їзду до майданчика та висаджено 14 фруктових дерев.

Працівники управління освіти провели очистку власної території, а навчальні заклади організували прибирання у п'ятницю.

Біля пам'ятного знаку розстріляним в часи Другої світової війни розчисткою території займалися працівники державного підприємства «Шепетівське лісове господарство», а продовжила прибирання навколишньої території група жінок і дітей ромської національності.

Міський голова та виконавчий комітет висловили подяку волонтерам за участь в заходах з прибирання та тим, хто дбає про чистоту міста.

Турбота про довкілля не має обмежуватися одним днем – адже забруднюється наша спільна домівка щоденно. Більшість звалищ утворені мешканцями прилеглих до них будинків та вулиць, на яких ростуть їхні діти. Група ентузіастів може стати гарним прикладом свідомого ставлення до довкілля, але за екологічну ситуацію в місті відповідальний кожен із нас.

Усіх хто долучився до прибирання сьогодні і раніше чи запланував такі заходи надалі та самостійно організовував невеликі толоки просимо надсилати фото та відео на електронну адресу Шепетівської міської ради  rada-shepetivka@i.ua

Фотозвіт можете переглянути тут

 

0
репостів
0
репостів