Розділ Суспільство

Лісівники підбили підсумки природоохоронної акції

Автор 27 травня 2016, 18:52

«Не зламай, не сміти, не спали» - заклики які ми можемо побачити на аншлагах розставлених у лісі, але дослухаються до них лише ті хто хоч раз власноруч посадив деревце. Саме з метою підвищення екологічної свідомості громадян, одинадцять років тому була започаткована акція «Майбутнє лісу в твоїх руках».

Щороку тисячі дітей та дорослих приймають участь в акції, щоб показати – майбутнє рідного краю їм не байдуже.

Цьогоріч, в рамках акції, на теренах ДП «Шепетівський лісгосп» було створено 7,7 га нових лісових культур, а це понад 35 тис. сіянців дуба та сосни які дбайливо висаджені у лісовий грунт. Всього протягом весни було створено понад 140 га нових лісових насаджень.

З кожним роком до акції долучається все більша кількість учасників серед яких : учнівська молодь, діти дошкільного віку, дорослі.

Найактивнішими учасниками є члени учнівських лісництв: Шепетівського, Буртинського, Корчицького, Пліщинського, Полянського та інших. Долучаються до акції і інші школи, зокрема ЗОШ №3 м.Полоного та учні Понінківського професійного ліцею. Загалом в акції прийняли участь 135 дітей.

Не забувають про красу яку потрібно залишити нащадкам і дорослі. Так, своїм прикладом, посадити деревце, закликали керівники Шепетівської районної державної адміністрації разом з районними депутатами.

В рамках акції було проведено конкурс на кращий твір та малюнок на тему «Людина та ліс». Участь в якому приймали діти міста та району. За підсумками конкурсу, авторів найкращих творів та малюнків було нагороджено цінними подарунками.

Працівники державної лісової охорони вдячні громадськості міста та району за активну участь, адже кожен хто посадив дерево у лісі чи на присадибній ділянці змінює наше майбутнє на краще.

0
репостів
0
репостів