Розділ Суспільство

У Cлавуті мають стерилізувати 190 собак, витратять 250 тис грн

Автор 28 березня 2024, 16:00

У Cлавуті стартувала безоплатна стерилізація безпритульних собак. Зоозахисники запевняють, що стерилізація – це гуманний та ефективний метод регуляції чисельності безпритульних тварин. Саме цьому напрямку комунальне підприємство “Славута-Сервіс” цьогоріч приділяє особливу увагу.

Зокрема, підприємством був оголошений тендер, який виграла ветеринарна клініка ФОП Світлани Різак на вулиці Козацькій, 95 у м. Славута. До пакету послуг, що будуть надавати ветеринари, включено стерилізацію безпритульних собак та їх вакцинацію проти сказу, а також ідентифікацію безпритульних собак вушною биркою. Загалом планують надати послуги на загальну суму 250 тисяч гривень, що дозволить охопити близько 190 собак.

Як обумовлено в укладеній з клінікою угодою, надання послуги повинно базуватися на принципах гуманності та захисту тварин від жорстокого поводження. При цьому забороняється використовувати методи, технічні пристрої й препарати, що травмують тварин або небезпечні для їх життя та здоров’я.

Підтверджує це лікар-ветеринар Оксана Березюк, яка запевняє, що у клініці послуги надаються якісно та з використанням лише ліцензійних медикаментів. Загалом операція триває 40-60 хвилин, а період реабілітації становить — 10 днів.

Шановні славутчани, якщо у подвір’ї вашої багатоповерхівки живе собака, яку ви підгодовуєте, але не маєте змоги забрати додому, просимо повідомити про безпритульну тварину працівникам КП “Славута-Сервіс”, записати тварину і стерилізувати її.  Контактний телефон — 068-069-88-82. Наголошуємо, стерилізація саме безпритульних собак є безоплатною. До того ж стерилізовані тварини менш агресивні, поводять себе набагато спокійніше.

Водночас працівниця комунального підприємства Любов Гонтік зауважує, що на період післяопераційної реабілітації можна розмістити собаку у притулку. Після чого тваринку випустять у звичайний ареал перебування.

Роботу із вилову безпритульних собак КП “Славута-Сервіс” буде продовжувати й надалі та при цьому сподівається на сприяння славутчан. Адже дуже часто виловлюючи безпритульних собак комунальники стикаються з агресивною поведінкою людей, які не бажають, аби тварину забирали.

Важливо й те, що ініціатива зі стерилізації, вакцинації та відповідно й реєстрації з часом буде стосуватися не лише безпритульних собак. Адже вже розглядається можливість впровадження вказаних послуг й для вуличних котів.

Пресслужба Славутського МВК за інформацією КП “Славута-Сервіс”.

0
репостів
0
репостів