Розділ Суспільство

На Шепетівщині поліцейські посилено патрулюють найбільш аварійні ділянки доріг

Автор 09 жовтня 2023, 16:27

З метою запобігання травматизму, зниження аварійності працівники секторів реагування патрульної поліції посилили контроль на автошляхах району. Про це повідомили у районному управлінні полції.

Восени погодні умови погіршуються, що ускладнює видимість на автошляхах. Тож поліцейські сектору реагування патрульної поліції закликають водіїв дотримуватися безпечної швидкості руху та уникати ризикованих маневрів.

Під час профілактичних заходів правоохоронці нагадують учасникам дорожнього руху, що від 1 жовтня рухатися вдень поза межами населених пунктів можна лише з увімкненим ближнім світлом фар.

Згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху України, від 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. У вказаний період це правило діє цілодобово.

Також в умовах недостатньої видимості в світлий час доби замість або разом з ближнім світлом фар можна вмикати протитуманні фари, а в темну пору доби на неосвітлених ділянках дороги – тільки з ближнім або дальнім світлом фар.

За невиконання правила водії можуть бути притягнуті до відповідальності за ч.2 ст.122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тому дотримуйтесь правил дорожнього руху та бережіть себе!

0
репостів
0
репостів