Розділ Суспільство

Віктор Михальчук після підриву Каховської ГЕС вирушив на Херсонщину

Автор 29 вересня 2023, 12:51

Напередодні Дня захисників і захисниць України пресслужба поліції Хмельнгицької області продовжує розповідати про колег, які беруть активну участь у документуванні злочинів та відсічі збройної агресії окупантів. І один із них — слідчий Віктор Михальчук, який одразу після підриву Каховської ГЕС вирушив на південь допомагати місцевим колегам документувати наслідки цього жахливого злочину.

— Ворог затопив містечка і села, та не загасив бажання українського півдня боротися за незалежність та перемагати, — переконався слідчий з Хмельниччини Віктор Михальчук під час службового відрядження на Херсонщину.

Віктор Михальчук — досвідчений слідчий, фахівець своєї справи, очолює один із підрозділів у слідчому відділі Шепетівського райуправління поліції.

Після підриву окупантами Каховської ГЕС не вагався — одразу вирушив у складі приданих сил Хмельниччини в епіцентр водного полону. Розумів, що там його чималий досвід знадобиться, аби якісно та швидко задокументувати злочини ворога.

«Щоб зрозуміти масштаби екоциду, треба особисто це побачити. Вода була скрізь, подекуди пересуватися можна було тільки човнами. Окупанти затопили містечка та села, позбавили житла тисячі людей — та не загасили бажання українського півдня боротися за незалежність та перемагати, — говорить поліцейський. — Люди вражали нас своїм оптимізмом, і це додавало сил. Гостинність місцевих запам'ятаю надовго: стояла червнева спека, роботи «повні руки», ще й обстріли не вщухали. А люди підходили, вітались, дякували й запрошували на серпневий врожай кавунів. І то так наполегливо... Так, в їхніх очах було багато втоми, але не відчаю».

Були й дійсно ризиковані моменти, про них Віктор згадує не дуже охоче:

«Під час чергового виїзду у район Антонівського мосту неподалік Олешок наш екіпаж накрило шквальним вогнем. Це й не дивно, адже відстань до найближчої ворожої позиції складала декілька десятків метрів. Тоді нам пощастило. Ми виконали свою роботу та повернулись живими».

Наш герой, які і кожен захисник, переконаний, що віра і зусилля кожного українця на своєму місці приведуть нас до перемоги. Тож працюємо, допомагаємо, захищаємо і перемагаємо!

0
репостів
0
репостів