Розділ Суспільство

Шепетівські поліцейські відмовили у відкритті справи щодо масового отруєння собак

Автор 06 вересня 2023, 15:42

Упродовж двох тижнів у Шепетівці труїли собак. Це зафіксували волонтери, які опікуються безпритульними тваринами в місті. Благодійна організація "UAnimals" звернулась до поліції, щоби вона перевірила інформацію і почала розслідування, адже за отруєння тварин є кримінальна відповідальність. Однак поліція правопорушення не виявила.

 Жорстоке поводження з тваринами, яке призвело до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Поліція Хмельниччини розглянула звернення UAnimals та відповіла, що правопорушення не виявила.

Організацію така відповідь не влаштовула, тому вона звернулась до Національної поліції України щоб нагадати їй, що тварини мають бути захищені законом. І безпритульні — не виняток.

Ми вимагаємо притягнути злочинців до відповідальності!

Нагадаємо, кілька місяців тому активісти, які займаються бездомними тваринами в Шепетівці, почали бити на сполох через масове отруєння собак. Наразі відомо про загибель шести чотирилапих, але жертв може бути більше.

Місцеві активісти спочатку оголосили нагороду у розмірі 2000 грн за інформацію щодо живодерів. Але згодом, винуватець смерті собак сам почав вихвалятись своїми діями у соцмережах.

Такий собі Рамзик Болтонов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook опублікував світлину з мертвою собакою,  як він переконує вона була знята у місті Шепетівка. 

Останнє редагування 06 вересня 2023, 15:50
0
репостів
0
репостів