Розділ Суспільство

У Славуті посилили контроль за використанням ненормативної лексики

Автор 21 липня 2023, 13:10

Виконавчий комітет Славутської міської ради звернув увагу на важливості дотримання норм етики спілкування на території громади під час проведення культурно-розважальних заходів.

Нецензурні вислови, ненормативна лексика тощо — таких випадків на території громади від учасників масових заходів не повинно бути. Давайте поважати один одного та нашу рідну українську мову!

З цього приводу міський голова Василь Сидор прийняв відповідне розпорядження.

Про забезпечення дотримання норм етики спілкування під час проведення культурно-розважальних заходів

З метою забезпечення дотримання етичних і моральних норм, прийнятих в українському суспільстві, запобіганню поширення серед мешканців територіальної громади, зокрема серед неповнолітніх, вживання ненормативної лексики (лайки) в громадських місцях на території Славутської міської територіальної громади, керуючись ст. 29 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», ст. 42 Закону України Про медіа», ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керуючись п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

  1. Суб'єктам, які організовують та проводять публічні заходи, заходи у сфері культури, фізичної культури і спорту, забезпечити дотримання етики спілкування учасниками таких заходів.
  2. Управлінню інформаційного забезпечення та внутрішньої політики (Людмила ЧУМАК) оприлюднити дане розпорядження на офіційному вебсайті Славутської міської ради та її виконавчого комітету, здійснювати ознайомлення із даним розпорядженням суб'єктів, які організовують та проводять публічні заходи, заходи у сфері культури, фізичної культури і спорту у разі їхнього звернення до Виконавчого комітету Славутської міської ради щодо питань організації та проведення зазначених заходів на території Славутської міської територіальної громади.
  3. Звернути увагу працівників відділення поліції, у межах наданих повноважень, на посилення контролю згідно ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за фактами нецензурної лайки в громадських місцях.
  4. Контроль за виконанням даного розпорядження та організацію його виконання покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - Ігоря ПІГОЛЯ
0
репостів
0
репостів