Розділ Суспільство

Обвинувачений у домашньому насильстві мирився з дружиною через суд

Автор 06 березня 2023, 16:18

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілою та її чоловіком: визнав його винним у домашньому насильстві та призначив узгоджене сторонами покарання – два роки обмеження волі зі звільнення від його відбування на 1 рік іспитового строку.

41-річного жителя м. Полонне, батька трьох дітей, у 2022 році суд тричі притягував до адміністративної відповідальності за домашнє насильство щодо своєї дружини (ст. 173-2 КУпАП). На чоловіка накладали стягнення у виді штрафу (загалом 950 грн) й громадських робіт (60 год).

Та 29 листопада 2022 року полончанин, бувши у нетверезому стані, знову погрожував своїй дружині фізичною розправою, залякував, ображав і принижував її.

«Вищевказаними діями обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 126-1 КК України – домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення психологічного насильства щодо подружжя, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої», – йдеться у вироку.

Під час досудового слідства потерпіла та обвинувачений уклали угоду про примирення й просили суд її затвердити. За цим документом чоловік беззаперечно визнав свою вину у вчиненні інкримінованого злочину, щиро розкаявся. Сторони також узгодили вид та міру покарання.

Суд встановив, що угода про примирення відповідає закону та затвердив її.

Вирок ще не набрав законно сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів