Розділ Суспільство

Сесія міськради: припинення повноважень депутата, земельні питання, списання з балансу багатоквартирних будинків, надання грошової допомоги, ремонт у сервісному центрі МВС, внесення змін до бюджету

Автор 30 січня 2023, 16:04

27 січня відбулось чергове засідання сесії Шепетівської міської ради. У ході першого у 2023 році засідання депутати розглянули 39 питань порядку денного.

Учасники засідання підтримали проект рішення про дострокове припинення повноважень депутата Шепетівської міської ради VIII скликання Ложкіної Марини Миколаївни, обраної від Хмельницької територіальної організації Політичної партії «Європейська Солідарність», у зв’язку з особистою заявою.

Розглянувши лист начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області внесено зміни до рішення сесії міської ради «Про затвердження списку присяжних».

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою та затвердження таких проектів, про припинення користування та передачу на умовах оренди земельних ділянок, про укладення та поновлення договорів оренди землі, проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок, також внесено доповнення в Програму регулювання та розвитку земельних відносин на території м. Шепетівка, сіл Плесна, Пліщин, Жилинці на 2019-2023 роки.

Звіт міського голови щодо здійснення державної регуляторної політики апаратом Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчими органами міської ради у 2022 році взято до відома.

З метою покращення екологічного та економічного стану громади та відповідно до заходів Програми підвищення енергозбереження та енергоефективності Шепетівської міської територіальної громади на 2023-2025, задля досягнення цілей Європейського зеленого курсу, а також на виконання Паризької угоди, міська рада уповноважила Шепетівського міського голову Віталія Бузиля, від імені громади, підписати європейську ініціативу «Угода мерів – Схід».

Рішенням сесії затверджено фінансовий план Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства на 2023 рік. В умовах війни та у зв’язку з дією нормативних документів, які обмежують встановлення тарифів на послуги та їх замороженням, зростанням вартості фонду оплати праці та вартості енергоносіїв, підприємство очікує отримати від’ємний результат. Також внесено зміни до Програми розвитку Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства на 2022-2025 роки.

Відповідно до змін внесених до Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Шепетівської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, передбачається придбання спеціалізованого автомобіля та матеріалів для покращення матеріально-технічної бази підрозділу пожежної частини.

З метою забезпечення належного виконання робіт по утриманню міського кладовища, внесено доповнення до Програми утримання кладовищ, пам’ятників, пам’ятних знаків та меморіальних дощок в місті Шепетівка на 2019-2023 роки та передбачено встановлення огорожі, утримання доріг кладовища та будівництво додаткового туалету.

Розглянувши звернення комунального підприємства «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство Шепетівської міської ради» та у зв’язку зі збільшенням статутного капіталу підприємства шляхом придбання техніки, депутати затвердили статут підприємства у новій редакції.

З метою забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком, відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП “Житлосервіс” семи багатоквартирних житлових будинків.

Відповідно до затвердженої Програми взаємодії регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області та Шепетівської міської ради, її виконавчих органів щодо реалізації державної політики у сфері надання адміністративних послуг на 2023 рік, буде проведено ремонт у приміщенні сервісного центру задля створення необхідних умов, максимального комфорту та зручності громадян.

Малозабезпеченим мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу на лікування.

Рішенням сесії КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня ст.Шепетівка» надано дозвіл на списання з балансу застарілих рентгенапаратів 1968 та 1974 років виробництва, які непридатні для подальшого використання.

Внесено зміни до бюджету громади на 2023 рік. Кошти спрямовуються на:

  • придбання будівельних матеріалів для ремонту огорожі КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня ст.Шепетівка» та металопластикових дверей для встановлення в прибудові консультативної поліклініки;
  • фінансування поточного ремонту каналізаційної системи підвального приміщення, яке використовується як укриття під час повітряної тривоги в ЗДО №12 «Ялинка»;
  • придбання ринв в ЗОШ №8,;
  • генератора для Плесенської гімназії та капітальний ремонт системи пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуацією людей.
  • виконання Програми заходів національного спротиву Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік буде профінансовано придбання матеріалів необхідних для облаштування щогли зв’язку 21 ДПРЧ 5 ДПРЗ.

Шепетівська міська рада

Останнє редагування 30 січня 2023, 16:29
0
репостів
0
репостів