Розділ Суспільство

Допомога із Шепетівщини сьогодні дісталась Херсону

Автор 19 листопада 2022, 19:54

Ще вчора з головної площі обласного центру до Херсонської області вирушили 8 одиниць великогабаритного транспорту та ще 4 машини, які повезли будівельні матеріали, питну воду, одяг, засоби гігієни, продукти харчування. До збору допомоги долучилися підприємці, волонтери та благодійники як з області, так і з Шепетівщини зокрема. А вже сьогодні їх розвантажували у пункті призначення.

У Корабельний район м.Херсон прибуло 14 мікроавтобусів, які доставили гуманітарну допомогу загальною вагою в 20 тонн, повідомила голова Херсонської міської Військової адміністрації Галина Лугова.

"Крім того, Київ, Шепетівка та Вінниця передали Херсону допомогу у вигляді продуктів харчування, хліба, консервів, овочів, теплих речей та засобів гігієни 2, 11 та 3 автобуси відповідно. Допомога була надана жителям приватного сектора (Хабалка, Камишани)", - наголошується в повідомленні міськради в телеграм-каналі.

Від початку повномасштабної війни Хмельниччина була визначена як область-донор для Херсонщини.

“Ми підтримуємо постійний зв’язок з керівництвом Херсонщини і дослухаємося до їхніх потреб. Днями область сформувала та відправила 9 вагонів продовольчих наборів для потреб Херсонської області. Сьогодні відправляємо чергову партію. Хочу подякувати кожному, хто допомагає, формує та доставляє такі цінні вантажі”, – сказав начальник ОВА Сергій Гамалій.

На головному майдані Херсона сьогодні роздали майже 1 000 продуктових наборів. Це підтримка від Хмельниччини.

17 листопада правцівники Грицівської селищної ради разом із підприємцями громади організували та зібрали гуманітарну допомогу для жителів Херсону, які опинились у скрутному становищі. В найкоротші терміни були зібрані різні крупи, цукор, консерви, чай, кава, печиво, питна вода, засоби особистої гігієни та лікарські препарати.

Також за лічені дні шепетівська громада зібрала 3 тонни допомоги у виглядів ліків, продуктів харчування і найнеобхідніших речей для жителей деокупованої Херсонщини. Про це повідомила волонтерка Яна Перегоєдова.

Практично кожна громада Шепетівщини підставила плече допомоги херсонцям, які майже рік потерпали від окупації.

Останнє редагування 19 листопада 2022, 20:18

Відео

0
репостів
0
репостів