Розділ Суспільство

Сесія міськради: перевиконання бюджету, кредит комунальникам, автомобіль поліціянтам, намети рятувальникам

Автор 16 листопада 2022, 11:27

15 листопада міський голова Віталій Бузиль провів позачергове засідання сесії Шепетівської міської ради, у ході якого розглянули 16 питань порядку денного. Про це повідомили у пресслужбі органу самоврядування.

Звіт про виконання бюджету Шепетівської міської територіальної громади за січень-вересень 2022 року взято до відома. Станом на сьогодні бюджет громади виконано на 111,86 % від запланованого обсягу, здебільшого за рахунок надходження податків і зборів, які суттєво перевищили планові показники.

Міська рада надала дозволи комунальним підприємствам та затвердила умови на отримання кредитних лімітів, з метою поповнення обігових коштів та покращення розрахунків по платежах, насамперед сплати вартості енергоносіїв.

Учасники засідання внесли зміни до комплексної Програми спільних дій Шепетівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та Шепетівської міської територіальної громади щодо профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2021-2025 роки, які передбачають придбання спеціалізованого автомобіля.

Розглянувши протокол засідання профільної комісії депутати підтримали надання одноразової грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям Шепетівської міської територіальної громади.

Затверджено Програму підтримки закладів охорони здоров’я, які знаходяться на території громади, на 2022-2024 роки. Виконання програми дозволить поліпшити якість надання та доступність медичної допомоги мешканцям громади, покращить матеріально-технічну базу, забезпечить проведення реконструкції та ремонтів приміщень закладів відповідно до сучасних вимог, а також дозволить оновлювати обладнання та створить сприятливі умови для здійснення модернізації галузі охорони здоров’я Шепетівської міської територіальної громади.

Згідно зі змінами внесеними до міської Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на 2021-2025 роки, серед іншого передбачено придбання пневмокаркасних наметів для розгортання пунктів обігріву на території громади у разі ускладнення ситуації.

Внесли зміни до Програми підтримки учасників АТО/ООС, військовослужбовців та членів їх сімей у війні росії проти України на 2022 р., що забезпечить, двічі на рік, безкоштовний проїзд на поминальні заходи до місць паломництва та духовних центрів на території України членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, членів сімей військовослужбовців загиблих у війні росії проти України.

Для фінансування змін по програмах внесено зміни до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік. Серед іншого кошти спрямовуються на: встановлення пожежної сигналізації для КНП «Шепетівський міський центр ПМСД Шепетівської міської ради»; придбання медичного обладнання в операційний блок акушерсько-гінекологічного відділення та вікон для Шепетівської багатопрофільної лікарні; гемоаналізатора для надання первинної медичної допомоги населенню; матеріалів для проведення поточного ремонту покрівлі прибудови консультативної поліклініки КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня ст.Шепетівка»; придбання вікон та поточні ремонти приміщень закладів освіти, капітальний ремонт систем пожежної сигналізації, оповіщення, устаткування передавання тривожних сповіщень у Гімназії №4, Шепетівській СЗОШ І-III ступенів №2, навчальному корпусі гімназії №5 та Гімназії №6. Буде профінансовано, придбання подрібнювача гілок та телескопічного навантажувача для КП Шепетівське РЕП, а також поточний ремонт тротуарів та з’їздів з центральних вулиць до багатоквартирних будинків.

У рамках виконання «Програми заходів національного спротиву Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік» будуть придбані два пневмокаркасних намети для 21 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та металопластикові вікна.

0
репостів
0
репостів