Розділ Суспільство

Жінка була змушена реєструвати смерть свого сина-військовослужбовця через суд

Автор 06 вересня 2022, 18:07

Війна, розв’язана росією, спричинила втрати тисяч життів. Отримавши сумну звістку про смерть близького його рідні стикаються з рядом випробувань і страждань. Часто одна з проблем є суто юридичною – реєстрація смерті загиблого в органах ДРАЦС. Проте і вона часом забирає багато сил і нервів.

До Шепетівського бюро правової допомоги звернулася пані Надія. Її син був військовослужбовцем ЗСУ та ще у перші дні відкритого вторгнення героїчно загинув на території, яка зараз тимчасово окупована ворогом.

Командуванням військового з’єднання було складено довідку про смерть, яку передали пані Надії. Проте у відділі реєстрації актів цивільного стану зареєструвати смерть на підставі цього документу не змогли, оскільки це неможливо відповідно до закону. А тому порадили пані Надії звернутися до суду, скориставшись послугами Шепетівського бюро правової допомоги.

Фахівець бюро Євген Бондар, отримавши від жінки необхідні документи (свідоцтво про народження сина та довідку про смерть), оперативно склав заяву про встановлення факту смерті, описавши вимоги пані Надії відповідно до вимог цивільно-процесуального законодавства.

Шепетівський міськрайонний суд, як того вимагає закон, невідкладно розглянув справу та задовольнив вимоги заявниці.

В свою чергу на підставі такого рішення РАЦС зобов’язаний видати громадянам свідоцтво про смерть.

Шепетівський місцевий центр з надання БВПД

Останнє редагування 06 вересня 2022, 18:11
0
репостів
0
репостів