Розділ Спорт

12-річний шепетівчанин Михайло Ларков виграв любительську лігу більярду

Автор 26 січня 2021, 10:00
12-річний шепетівчанин Михайло Ларков виграв любительську лігу більярду Фото Billiardnews

Талановитий 12-річний шепетівчанин Михайло Ларков виграв у Києві третій тур чемпіонату Української більярдної асоціації серед любителів у першій лізі. Про це розповіли у Billiardnews.

Перша аматорська ліга в Києві - змагання дуже потужне за складом учасників. По-перше, беруть участь без обмеження представниці прекрасної статі і юніори до 16 років, по-друге, сам по собі рівень провідних любителів не сильно поступається професіоналам, навіть без участі Івана Олійника, якого на відкритті турніру напівжартома-напівсерйозно проводили у великій більярд. Іван, правда, не сильно засмутився, і вже на наступний день виграв фінальний турнір 2020 року в одному з популярних київських клубів.

На першу ж лігу зібралися 32 гравця, які протягом двох днів визначали найсильнішого в популярній та улюбленій в Україні піраміді «Buffalo». На першому етапі всі учасники були розбиті на вісім груп. У кругових турнірах визначалися 16 учасників плей-офф.

І, на жаль, доведеться почати з великої ложки дьогтю. У всіх деталях події в групі «F», де в останньому матчі Максим Возний, виграючи 3:1 у Зоряни Притулюк, раптом вирішив «здатися», пропускаючи суперницю в плей-офф за рахунок іншого учасника групи.

Групу ж виграла Яна Василова з Івано-Франківська, яка вперше брала участь у турнірі.

Майбутній переможець турніру Михайло Ларков почав турнір з поразки від Ігоря Котика з Чернівців - 1:4 (на гру Михайла вплинула несподівана травма, яку він отримав, впавши прямо на вході в клуб). Але потім Ларков виграв два матчі по 4:0 і вийшов в плей-офф з другого місця.

Переможцями груп, крім Василової і Котика, стали Мурат Ілаєв, Любомир Білий, Яніс Жуковський, Максим Бікметов, Адріан Міщенко та Ганна Котляр. Другими вийшли в плей-офф майбутній фіналіст Арут Чиркинян, серйозно прогресуюча від турніру до турніру учениця Володимира Перкуна Карина Кисіль, Давид Абралава. Він обіграв в контр переможця першого етапу другої ліги Олександра Шверка.

1/8 фіналу, якою завершувався недільний день, принесла відразу три контрові партії. Чиркинян, поступаючись по ходу 1:4, вирвав перемогу у Котика. Бікметов спочатку вигравав 3:0 по партіях у Абралави, потім програвав 3:4, в контр поступався 1:6, але все одно якимось чином виграв. Ще в одній контрової партії Жуковський переміг Лагоду. Черговий матч Котляр - Притулюк приніс перемогу Ганні - 5:3. Вийшли в наступне коло Ларков, який обіграв Василову, Міщенко, який переміг Карину Кисіль, Ілаєв, який переміг Євтєєва і Білого - 5:2 з Чубіним.

Вісімка найсильніших продовжила боротьбу в суботу. Два матчі закінчуються з рахунком 5:1 - Ілаєв виграє у Міщенко, Білий - у Котляр, два - з рахунком 5:2. Ларков перемагає Жуковського, Чиркинян - Бікметова.

У самому, мабуть, цікавому і драматичному матчі турніру Ларков виграв 5:4 у Білого. Ілаєв - єдиний з четвірки, хто був в півфіналі і на минулому турі, поступився 3:5 Чиркиняну.

Михайло Ларков вже майже рік приїжджає до Києва практично на всі турніри, обігравав багатьох серйозних гравців, але великих перемог поки ще не було. І ось, все склалося і сталося. У фіналі Михайло виграв 6:2 у Арута Чиркиняна і став переможцем!

Наші щирі вітання висхідній зірочці українського більярду!

Останнє редагування 26 січня 2021, 19:18
0
репостів
0
репостів