Розділ Спорт

Всесвітній біг заради гармонії

Автор Олександр Мельник 05 вересня 2016, 15:26
4 вересня Шепетівка зустрічала учасників Всесвітнього бігу заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонії співіснування народів у світі. Естафета організована міжнародною мережею волонтерів, яких надихає бачення сповненого гармонією і спокоєм світу, запропоноване всесвітньо відомим громадським діячем Шрі Чинмоєм.
В Україні факельну естафету проводить громадська організація «Марафонська команда «Всесвітній біг заради гармонії».

До складу команди Всесвітнього бігу заради гармонії у різних країнах входять любителі бігу, які у повсякденному житті займаються різними справами, однак знаходять можливість частину свого часу й енергії віддавати естафеті, оскільки відчувають і глибоко вірять, що ці зусилля насправді зміцнюють дружбу між людьми, сприяють становленню гармонічних відносин між державами і народами. Так, наприклад, в українській команді, яка відвідала Шепетівку, були: металург, слюсар водоканалу, програмісти, державні службовці, бухгалтери та ін.

У нашому місті до пробігу долучилися юні спортсмени та вже поважні ветерани. Цікавим був момент, коли вся команда учасників Всесвітнього бігу добігла до місця їх зустрічі біля пам’ятника М.Островському і за хвилин п’ять після цього залунали гучні оплески – це так учасники вітали нашого земляка 75 річного Авгітова Михайла Костянтиновича, який також долучився до пробігу, відстав, але відмовився доїзджати на авто і самостійно, хоча і повільно, все-таки здолав вибрану відстань.

В нашому місті учасники відвідали музей ім. М.Островського, підкріпили свої сили смачним обідом та знову вирушили в дорогу. 

Вже 6 вересня на межі України з Білоруссю у пункті пропуску “Виступовичі” відбудеться зустріч української команди з європейською міжнародною командою, яку українці супроводжуватимуть протягом п’яти днів до межі з Молдовою в Могилів-Подільському на Вінничині. Європейська міжнародна команда стартувала в місті Порту 24 лютого. Європейська частина всесвітньої естафети охоплює 49 країн Європи з загальною довжиною маршруту в 24000 км. та фінішуватиме 8 жовтня в Римі.

В Україні планується подолати  понад 1500 км., тривалість пробігу 18 днів.

До організації зустрічі учасників у нашому місті долучилися: управління у справах сім’ї, молоді та спорту, ШМЦФЗН «Спорт для всіх» та ДЮСШ.

Організатори висловлюють подяку музею ім. М.Островського за чудову екскурсію та радимо і шепетівчанам відвідати музей та, можливо, по новому відкрити для себе нашого земляка Миколу Островського. Також дякуємо управлінню економічного розвитку виконавчого комітету Шепетівської міської ради, шепетівській школі-інтернат та небайдужим підприємцям нашого міста, які посприяли в організації обіду для учасників бігу.
0
репостів
0
репостів