Розділ Спорт

Мешканці Шепетівщини здобули нагороди на легкоатлетичному турнірі пам’яті Героя Небесної Сотні

Автор 20 лютого 2024, 00:08

Минулими вихідними у Старокостянтинові, що на Хмельниччині, за підтримки регінального відділення Національного олімпійського комітету України відбувся 11 відкритий обласний меморіал з легкої атлетики пам’яті Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука, колишнього вчителя фізики місцевої гімназії, котрій присвоєно його ім’я, та захисникам України.

Позмагатись з однолітками у 6-х видах на бігових доріжках та в секторах манежу місцевої дитячо-юнацької спортивної школи виявили бажання 138 юнаків і дівчат 2009 року народження і молодші, які представляли ДЮСШ дев’яти територіальних громад та районів Хмельниччини .

На урочистому відкритті юних спортсменів привітали організатори та почесні гості заходу: директор Старокостянтинівської ДЮСШ Майя Булавко, заступник міського голови Валентина Камінська, вдова Героя України – Тетяна Бондарчук, побратим Героя- Юрій Кравчук, перший заступник голови відділення НОК України в області Віктор Флентін, головний суддя змагань – заслужений тренер України з легкої атлетики Володимир Гоняк.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні та російсько-української війни.

Виступаючі, зокрема, відзначили, що проведена кілька років тому реконструкція легкоатлетичного ядра місцевого стадіону на 9 бігових доріжок з сучасним синтетичним покритям та інвентарем наразі надає можливість, тренуючись в хороших умовах, примножити вагомі досягнення вихованців спортшколи.

У ході безкомпромісної боротьби найкращих результатів досягли і стали переможцями:

  • Дарина Купчинська, м. Старокостянтинів (стрибки у висоту та довжину, штовхання ядра);
  • Олександр Васілінчук, м. Нетішин (біг на 60м та 800м, стрибки в довжину);
  • Марія Побережник, м. Старокостянтинів (біг на 800м);
  • Марія Мельник м. Шепетівка (біг на 60м);
  • Віталій Тарасюк, м. Старокостянтинів (спортивна ходьба на 3000м);
  • Дарина Козка, м.Славута (спортивна ходьба на 2000м);
  • Нараєвський Сергій, м. Старокостянтинів (штовхання ядра);
  • Захар Червятюк м. Ізяслав (стрибки у висоту).

Також учні-спортсмени Шепетівської КДЮСШ під керівництвом тренерів-викладачів Іванюка М.М. та Мельник А.О. показали такі результати:

  • Мельник Тетяна – ІІІ місце у метанні ядра (3 кг);
  • Фомічов Артем – ІІ місце на дистанції 60 метрів та ІІ місце у стрибках в довжину.

Всі призери отримали грамоти, медалі, кубки від організаторів змагань.

Крім того, подарунками відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області відзначені медалісти чемпіонату України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву з легкої атлетики у приміщенні (9-11 лютого, м. Львів): Дарина Купчинська (1 місце в п’ятиборстві), Віталій Тарасюк (1 місце в спортивній ходьбі на 3000 м з рекордом України серед юнаків U16), Олександр Васілінчук (2 місце в бігу на 400 м) та Дарина Козка (3 місце в спортивній ходьбі на 3000м), а також наставник команди-переможниці зі Старокостянтинова того чемпіонату серед усіх ДЮСШ України Володимир Гоняк.

Останнє редагування 20 лютого 2024, 15:15
0
репостів
0
репостів