Розділ Події

Шепетівська громада вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Автор 14 грудня 2021, 14:04

Біля пам’ятного знаку відбувся меморіальний захід та панахида за загиблими й померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради.


Громада схилила голову у молитві та подякувала ліквідаторам за те, що мужньо стали на боротьбу з невидимим ворогом та ризикували життям заради нашого майбутнього.

«Приємно, що рішенням сесії цьогоріч виділили кошти для надання ліквідаторам одноразової грошової допомоги, звісно жодна фінансова підтримка не може компенсувати втрат їх родин, але пам’ять про подвиг, як і підтримка громади повинна бути», — коментує міський голова Віталій Бузиль.

Участь у заході взяли керівництво міста, ліквідатори аварії, члени Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль», представники громадських організацій та духовенство.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих та померлих внаслідок катастрофи та поклали квіти до пам’ятного знаку.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва ізоляційного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

0
репостів
0
репостів