Розділ Події

У Шепетівці відбувся мітинг на підтримку евроінтеграції

Автор 28 листопада 2013, 19:26
27 листопада 2013 року у Шепетівці в рамках безстрокової акції, організованої Хмельницькою обласною організацією Всеукраїнського об'єднання "Свобода", відбувся велелюдний мітинг на підтримку европейського курсу України.
Активну участь в організації мітингу взяли місцеві організації "Свободи", "Батьківщини", "УДАРу", громадські організації "Шепетівщина", "Краще разом", "Шепетівська спілка підприємців", шепетівці та окремі громадські активісти. Усі вони увійшли до координаційної ради "Ми – за евроінтеграцію!".

Мітинг відбувся на площі Тараса Шевченка в рамках безстрокової акції протесту. Незважаючи на досить прохолодну погоду, на акцію зібралося близько 250 шепетівців.

Перед людьми виступили: голова Шепетівської міської організації ВО "Свобода" Богдан Одуд, помічник народного депутата України Ігоря Сабія Михайло Верхогляд, а також представники инших опозиційних партій та громадських організацій, підприємців.

Під час свого виступу Богдан Одуд, зокрема, продемонстрував присутнім книгу на 800 сторінок: "Стратегія економічного і соціяльного розвитку України на 2004–2015 роки: шляхом европейської інтеграції", розробленої під керівництвом Прем'єр-міністра Віктора Януковича ще на початку 2004 року.

Свободівець заявив, що все те, про що вони зараз говорять щодо нерівних умов підписання, неспроможности наших металургійних підприємств, все це є "порожня" мова, тому, що над цією стратегією працювало багато науково-дослідних інститутів. Вони розробили детальний план заходів із модернізації не лише економіки, але й суспільних відносин. "Проте, вони (колишні "червоні директори", а пізніше "блакитно-білі регіонали"), будучи весь час при владі, навіть і не думали щось змінювати в нашій країні. Вони лише витискували з виробництва надприбутки, будували собі будинки, купували нерухомість за кордоном. Відтягування підписання асоціяції з ЕС нічого не дасть, бо ситуація в економіці, у фінансовій та в инших галузях при "регіоналах" лише буде погіршуватись", – повідомив Богдан Одуд.

На завершення мітингу Михайло Полодюк зачитав текст звернення до Президента України Януковича, Прем'єр-міністра України Азарова, Голови Верховної Ради України Рибака, голів депутатських фракцій Верховної Ради України: А. П. Яценюка, О. Я. Тягнибока та В. В. Кличка. У документі, який підтримали усі присутні на площі, зокрема, йдеться: "Ми, мешканці міста Шепетівки, глибоко переконані, що місце України серед розвинених країн Европи. Ми переконані, що в українському суспільстві зростає потреба на зміни та европейський вибір, а тому підписання Угоди про асоціяцію повністю відповідає інтересам українського народу. Закликаємо Президента України Віктора Януковича підписати Угоду про асоціяцію України з Европейським Союзом 28–29.11.2013 року.

У разі не підписання Президентом України Угоди про асоціяцію України з Европейським Союзом, вимагаємо:

1. Відставки складу Кабінету Міністрів України та Прем'єр-міністра Азарова.

2. Розпочати процедуру імпічменту Президента України та дострокового розпуску Верховної Ради України".

Мітинг завершився виконанням українського славня.
Фотозвіт із мітингу
Останнє редагування 27 листопада 2015, 23:34

Відео

0
репостів
0
репостів