Розділ Події

Шепетівська громада отримала Вифлеємський Вогонь Миру від пластунів

Автор 22 грудня 2019, 18:45

Сьогодні, 22 грудня, на площі ім. Т. Шевченка представники шепетівського осередку Національної скаутської організації України "ПЛАСТ" передали Вифлеємський Вогонь Миру для громади міста.

Участь в акції взяли заступник міського голови Наталія Стасюк, голова шепетівського осередку НСОУ «Пласт» Марина Ложкіна, працівники виконавчого комітету міської ради та шепетівчани.

До присутніх звернулась заступник міського голови Наталія Стасюк, яка привітала присутніх зі святами подякувала пластунам за Вогонь, який символізує мир, радість та об’єднує всі регіони України, у цей складний для України час. Також зауважила, що ми маємо пам’ятати, що саме завдяки українським воїнам, які боронять Україну на сході, ми можемо так збиратися, займатися передсвятковими клопотами та весело їх відзначати. Наталія Василівна побажала усім щоб цей вогонь зігрів кожну оселю та родину добром, радістю та любов’ю.

"У Шепетівці передріздвяна традиція передачі Вифлеємського Вогню Миру з'явилася у 2014 році. Радію, що цьогоріч Вогник передаю не сама. Ми вже маємо у Шепетівці свій гурток юних пластунів. Які разом зі мною їздили до Старокостянтинова, щоб взяти Вогонь у друзів-пластунів до нашої громади, - розповіла Марина Ложкіна, голова шепетівського осередку НСОУ «Пласт», - Хочу попросити усіх, хто сьогодні взяв собі Вифлеємського Вогню Миру, принесли його додому і у різдвяний вечір ще раз запалили під час вечері у колі своїх рідних та близьких. А перед цим знайшли час, щоб провідати тих, хто потребує вашої уваги та тепла. Можливо, це рідні, з якими ви давно не спілкувалися, або друзі, з якими втратили зв’язок. Бо людина - вона, як свічка, якщо її запалити своїм вогнем душі, вона буде дарувати світло та тепло іншим. І так один від одного, передаючи свій Вогник, ми творитимемо більше світла і тепла навколо".

Паралельно на площі проходила акція від Благодійного фонду "Карітас". Збиралися пожертви від небайдужих в обмін на свічки ручної роботи підопічних Фонду.  Завдяки цим пожертвам сотні дітей мають можливість брати участь в літніх оздоровчих таборах, відвідувати пізнавальні екскурсії, долучатись до роботи навчальних груп, творчих гуртків в дитячих соціальних центрах, організовувати особливі свята, бути отримувачами адресної допомоги.

Також біля головної ялинки пройшов концерт «Пісенне мереживо» хорового колективу «Ветеран» міського будинку культури.

Останнє редагування 22 грудня 2019, 19:33
0
репостів
0
репостів