Розділ Події

Шепетівських захисників привітали із Днем захисника України

11 жовтня напередодні Дня захисника України у міському будинку культури відбулись урочисті збори та святковий концерт. Присутні на заході представники влади міста, військовослужбовці, учасники антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях та операції об’єднаних сил, учасники Революції Гідності, ветерани війни та військової служби, учасники українського визвольного руху, члени сімей загиблих воїнів хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв загиблих в АТО та ООС, всіх захисників, які полягли в боях за Батьківщину та подякували воїнам, які зараз захищають Україну на сході.

Учні загальноосвітньої школи № 8 поклали квіти до могил загиблих захисників. Присутнім на заході матерям в знак шани подарували квіти.

Міський голова Михайло Полодюк привітав з прийдешнім святом військовослужбовців та жителів міста від імені виконавчого комітету Шепетівської міської ради та депутатів Шепетівської міської ради.  Він наголосив, що ми сильні поки єдині і,  щоб досягти перемоги кожен має зайняти активну громадянську позицію,  відстоювати  свої права та українську державність.

Міський голова зазначив, що у цей день ми вшановуємо захисників, які у різні часи боронили Україну. Та зараз, окрім боротьби на суходолі, морі та у повітрі, триває війна за свідомість українців, тому ми маємо бути активними та небайдужими.

Михайло Іванович  подякував захисникам за мирне небо над головою та побажав усім добра і благополуччя.

За сумлінне та професійне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну, професійну компетентність та з нагоди Дня Захисника України міський голова Михайло Полодюк  вручив відзнаки Хмельницької обласної державної адміністрації та обласної ради, Почесні грамоти Шепетівської міської ради та цінні подарунки представникам військових частин міста та правоохоронцям.

Також Почесною грамотою Шепетівської міської ради був відзначений Сергій Цибізов, який нещодавно повернувся у рідне місто.  Нагадаємо, що Сергій був  захоплений разом з іншими військовослужбовцями у Керченській протоці 25 листопада 2018-го та довгих 9 місяців провів за гратами у московському СІЗО «Лефортово».

Творчі колективи та виконавці міського будинку культури, дитячої музичної школи та міського центру дитячої та юнацької творчості привітали учасників свята з Днем захисника України. Виступили хореографічні колективи,  звучали  музичні композиції та поезія, грав муніципальний естрадно-духовий оркестр.

Завершився святковий концерт виступом учнів загальноосвітніх закладів Шепетівки  та спільним виконанням маршу Нової армії України.

Гості свята ознайомилися з виставкою літератури, яку підготували бібліотеки міста та переглянули вставку  робіт учнів дитячої художньої школи, які присвячені захисникам України.

Цього ж дня бібліотеки міста долучилися до всеукраїнського челенджу «Сторицею віддай_діти військовим» та вручили представникам кожної військової частини міста книги.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 11 жовтня 2019, 18:53

Відео

0
репостів
0
репостів