Розділ Події

Шепетівські "свободівці" пікетували Кабінет Міністрів України

Автор 23 листопада 2017, 16:53

23 листопада 2017 року Київська обласна організація ВО «Свобода», мешканці смт. Коцюбинське, що на Київщині, та міста Шепетівка (Хмельниччина) пікетували Кабінет Міністрів України. Громадян об’єднала спільна проблема: їхні населені пункти лишаються без опалення, позаяк відповідальні за постачання тепла структури було передано у приватну власність. Про це інформують у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

У мітингу взяли участь також перший заступник міського голови Шепетівки Володимир Вихівський, заступники Наталія Стасюк та Олександр Гринівець.

Голова Шепетівської міської організації ВО «Свобода» Богдан Одуд нагадав, як свого часу міський голова «регіонал» посприяв тому, щоби об’єкти критичної інфраструктури потрапили в руки приватних підприємств. ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» упродовж років нарощує заборгованість за газ перед НАК «Нафтогаз», хоча містяни платять за всі послуги вчасно. З такими темпами технічний паспорт на нерухомість можна буде викинути у смітник, тому що помешкання розваляться через сирість.

«Скільки ми не судимось, в тому числі в судах вищої інстанції – все лишається на своїх місцях. Але на сьогодні місто залишилося практично без тепла. Ті школи, де є індивідуальне опалення, мають тепло, решта – ні. На щастя, нам вдалося всі дитячі садки вивести на індивідуальне опалення, однак до 20 тисяч людей наразі лишаються без тепла в домівках. Ми вимагаємо в Кабміну вирішення цього питання. Не можна віддавати критично важливі об’єкти міст, зокрема «комуналку», в приватну концесію. Ми вимагаємо повернути цей об’єкт у комунальну власність», – заявив свободівець.

Схожа ситуація і в смт. Коцюбинське на Київщині.

«Мешканці Коцюбинського прийшли до Кабміну з вимогою, щоби шахраї припинили заморожувати наше селище. Наші котельні – в приватних руках особи, яка багато років стягувала гроші з населення, але з жовтня 2010 не заплатив жодної копійки «Нафтогазу». Лише 17 листопада нам вдалося включити опалення, зараз охороняємо котельні: «Ірпіньгаз» і облгаз приїжджають їх вимикати, але люди не дають цього робити. У нас пліснявіють стіни в квартирах, хворіють діти, пенсіонери лежать із запаленням легенів – це катування. Життя і здоров’я людини захищає Конституція, люди не повинні бути заручниками шахраїв! Наші мешканці сумлінно платили найвищі тарифи в Україні. але товариство «Мастер-Енерго» тероризує мешканців Коцюбинського. Прокуратура повернула котельні на зберігання селищній раді, ми зайшли туди з прокуратурою, 28 листопада у нас буде суд з метою повернути ці котельні у власність громади. Хочу звернутися до мешканців усіх населених пунктів: вибирайте владу, якій можете довірити відстоювання своїх інтересів», – розповіла про ситуацію депутат Коцюбинської селищної ради свободівка Оксана Недашківська.

Нагадаємо, що 8 листопада 2017 року під час брифінгу у Верховній Раді міський голова Шепетівки свободівець Михайло Полодюк заявив, що у місті назріває соціальний вибух через проблему в житлово-комунальному секторі. Попри повну сплату за послуги з боку громади і міста, опалювальний сезон досі не розпочався, борг приватного підприємства, що відповідальне за опалення, стрімко зростає.

Останнє редагування 28 серпня 2018, 02:57
0
репостів
0
репостів