Розділ Події

Відбулось довгоочікуване відкриття відремонтованого басейну

Кілька десятків років знадобилось щоб шепетівчани нарешті дочекались запуску одного із самих відомих довгобудів міста - шепетівського басейну. Багато хто і досі вважає, що це жарт і не вірить навіть фото, які я оприлюднив ще вчора. Воно і не дивно, багато керівників міста обіцяли запуск, але так і не доводили справу до кінця. Ще пару місяців тому на цій темі спекулювали певні політичні сили і запевняли, що гроші розкрадаються і запуску басейну не буде. Та на щастя, вже за кілька тижнів кожен охочий зможе поплавати в комфортному оновленому басейні.

Сьогодні відбулось урочисте відкриття. Захід відбувся за участі заступника керівника виконавчого апарату Хмельницької обласної ради Тетяни Зеленко, міського голови Михайла Полодюка, першого заступника міського голови Володимира Вихівського та секретаря міської ради Миколи Кикотя. Також, у відкритті взяла участь помічник народного депутата України Романа Мацоли Ірина Топчій. Були присутні на заході і депутати міської ради, члени виконавчого комітету, керівники підприємств та звичайні шепетівчани.

У своєму зверненні, міський голова привітав присутніх з відкриттям басейну та розповів про всі пройдені етапи роботи та труднощі з якими довелось зіштовхнутися на шляху до цього святкового дня.

Значним поштовхом для завершення реконструкції спортивної споруди стало те, що вдалося залучити кошти державного бюджету. Кабінетом Міністрів України відповідно до Регіональної програми розвитку було прийнято рішення про виділення 3 млн. 600 тис. грн. із Державного бюджету і, оскільки, Програма передбачає співфінансування, на сесії Шепетівської міської ради із міського бюджету було виділено 10% від запланованої на капітальний ремонт суми, тобто 360 тисяч гривень.

Насамкінець, Михайло Іванович подякував за підтримку та тісну співпрацю Хмельницькій обласній адміністрації, Хмельницькій обласній раді, народному депутату України - Роману Мацолі та усім партнерам, які повірили у Шепетівку та сприяли, якнайшвидшому втіленню проекту у життя.

Опісля відбулося нагородження грамотами Хмельницької обласної ради за активну участь у вирішенні питань по відновленню басейну Шепетівської дитячо-юнацької спортивної школи: Владислава Глушківського  - директора приватного підприємства «Газ-Сервіс-Інтерм»; Михайла Верхогляда - депутата Шепетівської міської ради VII скликання, приватного підприємця; Володимира Сасюка – директора державного підприємства «Шепетівський лісгосп».

Також, відзначили грамотами Хмельницької обласної державної адміністрації за активну участь у відновленню басейну та вагомий внесок у розвиток міста Шепетівки Людмилу Довгалюк ‑ в.о. начальника господарської групи, інженера управління освіти Шепетівської міської ради та Володимира Вихівського – першого заступника міського голови.

Міський голова оголосив подяку та нагородив почесними грамотами за ініціативність, високий професіоналізм, активну життєву та громадську позицію: керівників комунальних підприємств міста, директорів управлінських компаній, приватних підприємців та громадських активістів, а також, директора Шепетівської дитячо-юнацької спортивної школи Тетяну Романюк.

Завершився урочистий захід освяченням басейну, яке провів отець Василь Гетьман, настоятель храму святого Миколая Чудотворця (УПЦ Київського Патріархату).

Тетяна Романюк повідомила, що перших відвідувачів вони планують прийняти через кілька тижнів. Наразі доукомплектовується штат працівників та погоджуються певні робочі моменти. Вартість абонементу у велику ванну поки що становитиме 60 грн на годину, у маленьку дитячу - 25 грн на годину. Трішки згодом, коли буде вивчено потік відвідувачів, вартість абонементів скоригують, а також, певно, будуть вигідні багаторазові абонементи для постійних відвідувачів.

Велика ванна має довжину 25 метрів, її розділено на чотири доріжки. Відповідно до нормативів, може приймати до 24 відвідувачів, тобто шість на одну доріжку, — маленька 15–20 чоловік.

Перелік необхідних довідок та остаточних правил ще формуються, адже у нашому басейні стоїть новітня система очищення води без використання хлору, а існуючі нормативні акти створені з огляду на старі системи.

Взагалі новітнє обладнання басейну дозволяє не лише обходитись без звичних шкідливих хімікатів, але і економити ресурси. Вода у басейні постійно циркулює і очищується, тому змінювати воду достатньо раз в рік. В приміщенні немає звичних нам батарей, підігрів приміщення відбувається за рахунок теплої підлоги та системи вентиляції. Як відомо, в ході робіт вияснилось, що гідроізоляція ван не працює належним чином, тому додатково ванни басейну були ізольовані матеріалом, який окрім утримання води, також сприяє меншим тепловтратам.

Звичайно такі банальні речі як: роздільні роздягальні із шафками, душові, туалети та медичний кабінет присутні.

Про точну дату остаточного запуску ми обов'язково повідомимо на сторінках нашого сайту, а поки що дозвольте привітати всіх нас з історичною та приємною подією, яка мало кого залишила байдужим. Готуємось до фактичного запуску роботи та запрошуємо гостей із інших міст.

Фотозвіт із відкриття
Останнє редагування 23 травня 2020, 18:14

Відео

0
репостів
0
репостів