Розділ Події

Багато сіл Шепетівщини відзначають 80-річчя визволення від фашистських окупантів

Автор 06 березня 2024, 11:49

Рівно 80 років минуло як село Плесна Шепетівської громади визволили від фашистських окупантів. 4 липня 1941 року село було окуповане фашистськими загарбниками. За роки окупації було багато наших людей вивезено до Німеччини, знищено окупантами та поліцаями.

Також багато селян, які були мобілізовані назавжди попрощалися зі своїм рідним селом. Фашисти також знищили церкву, клуб та 124 жилих будинки.

Близько шести раз фронт проходив через село. Надзвичайно жорстокі бої точилися за Плесну.

Очевидці згадували, що вулиці були буквально встелені тілами загиблих визволителів, а коли почав танути сніг то потекли «кривавії ріки». І завдяки таким жертвам 6 березня 1944 року село було остаточно звільнене від загарбників, хоча війна на цьому для наших земляків ще не завершилася.

Сьогодні селяни вшанували пам'ять загиблих героїв тих далеких часів і Героїв які поклали своє життя у сьогоднішні дні воюючи з путінською росією.

Дякуємо працівникам Плесенського старостату та усім хто доєднався до нашого заходу. Перемогли тоді – переможемо зараз! Слава Україні! Героям слава!

Сьогодні, 6 березня, також рівно 80 років тому були визволені від німецьких загарбників села: Марківці, Старі Бейзими, Лавринівці та Брикуля .

Ми величаємо героїв, які подарували нам радість Перемоги та вшановуємо пам'ять тих, хто заради визволення наших сіл віддав своє життя... Хто залишився вічно юним... Дорогою ціною заплатив наш народ у цій найстрашнішій за всю історію війни. На жаль і у теперішній час неоголошена війна, що триває на Півдні і на Сході залишає такі глибокі рани у наших серцях. Вічна слава всім, хто поліг смертю хоробрих захищаючи свою Батьківщину. Люди, пам'ятайте, ми - майбутнє України! Будьте гідними своїх пращурів, любіть рідну землю. Шануйте себе і свою гідність, і шановані будете іншими .

Останнє редагування 06 березня 2024, 16:27
0
репостів
0
репостів