Розділ Події

У Шепетівці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Автор 20 лютого 2024, 14:20

Цьогоріч уже вдесяте в умовах війни з рф, що спричинила десятки тисяч жертв, Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – перших загиблих за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб у рази більший за розміром північно-східний сусід не поглинув нашу державу і не знищив нашу державність.

У цей день у Києві на вулиці Інститутській силовики розстрілювали учасників мирного протесту. Увесь цивілізований світ визнає, що російська зброя була спрямована вперше проти громадян незалежної України не в лютому 2022 року і навіть не навесні 2014 року, а де-факто у січні та лютому 2014 року, коли у середмісті Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння гинули активісти Майдану.

Сьогодні представники влади району та міста Шепетівки, військовослужбовці, громадськість, духовенство долучилися до поминальної панахиди, що відбулася на міському кладовищі. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, які загинули в ході російсько-української війни.

Далі священослужителі громади провели панахиду за загиблими Героями. Після цього відбулась церемонія покладання квітів до місця поховання Героя України Миколи Дзявульського, чиє життя обірвалось цього ж дня рівно 10 років тому, та могил військовослужбовців, які загинули у ході проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та російсько-української війни.

Також відбулося покладання квітів до Дошки пам’яті Шепетівської районної державної адміністрації.

Сьогодні, як і під час Революції Гідності, свободу України виборюють найдостойніші. Тож залишаємося гідними своїх Героїв!

Міські заходи до Дня Героїв Небесної Сотні продовжаться в міському будинку культури, де відбудеться вечір пам’яті.

Залишаємося гідними своїх Героїв!

За матеріалами шепетівських МР та РВА

Останнє редагування 20 лютого 2024, 14:26
0
репостів
0
репостів