Розділ Події

Вшанували жертв війни у День пам’яті та примирення

Автор 08 травня 2023, 12:53

Сьогодні Україна разом із світовою спільнотою пошановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки Другої світової війни, яка стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського.

За участі керівництва міста, правоохоронців, освітян, представників громадських організацій та підприємств у Шепетівській громаді відбулось покладання квітів до меморіального комплексу, пам’ятників бойової слави, братських могил полеглих воїнів та військовополонених.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.

0
репостів
0
репостів