Розділ Події

У Ізяславській громаді попрощались із Герасимович Василем Миколайовичем

Автор 26 вересня 2022, 11:19

15 вересня на Харківщині від рук окупантів загинув  мешканець села Більчин Мислятинського старостинського округу Ізяславської громади, командир танка танкового взводу Герасимович Василь Миколайович.

Пробачте рідні та близькі за те, що Василь сам собі вибрав долю захисника і пішов боронити країну. Пробачте за те, що пахне свічками і ладаном в хаті й гойдається смуток у кожнім кутку. Пробачте рідні за цю безкінечну розлуку.

Пробачте друзі за сотні не сказаних слів. Але він по-іншому не міг…

Василь Герасимович - мужній воїн, який поліг за свою державу, за наш спокій, за майбутнє своїх дітей та онуків. Він був вірний військовій присязі, відчайдушно протистояв ворогові, сміливо рвався до бою і до останнього подиху вірив у перемогу.

…24 вересня наш Герой вже назавжди повернувся додому. Йому було лише 53 роки, попереду - життя, мрії, плани на майбутнє, які перекреслила цинічна, підла та безжальна війна російської федерації проти України… Вона забрала у матері - сина, у дружини – чоловіка, дітей - батька, в онуків – діда, у військовослужбовців — побратима і друга, у нашої громади та країни - захисника, воїна, цвіт української нації, нашу підтримку та опору…

Дорогою до рідного дому через місто Ізяслав, який пролягав маршрут траурного кортежу, процесія зупинилася біля Свято-Миколаївського храму Православної Церкви України, щоб помолилися за безсмертну душу полеглого військовослужбовця, який пішов боротися з нелюдами, що усіма силами намагаються знищити все українське.

Молебень провів настоятель, благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії ПЦУ, митрофорний протоієрей отець Володимир Ковальчук. До молитви за упокій душі спочилого долучилися присутні ізяславчани. У прощальному слові священнослужитель зазначив, що неможливо перемогти народ, який хоронить своїх Героїв, стоячи на колінах, та провести в останню земну дорогу яких сходяться люди з кожної домівки громади. У той же час він закликав присутніх щоденно молити Господа про пришвидшення довгоочікуваної Перемоги України.

Після богослужіння процесія з труною рушила до рідної домівки Героя в с.Більчин, де зібралося майже усе село та чимало друзів, знайомих і рідних, щоб попрощатися із Василем. Чин похорону відправили священнослужителі у місцевому храмі.

Поховали новітнього Героя із військовими почестями у рідному селі, де над його могилою навіки майорітиме синьо-жовтий стяг.

Відтепер Василь Герасимович навіки у небесному війську… Вічна пам’ять нашому Захиснику! Герої не вмирають!

Останнє редагування 26 вересня 2022, 11:30
0
репостів
0
репостів