Відбулася друга обласна науково-практична конференція

Автор 22 листопада 2014, 02:21
19 листопада юні науковці Хмельниччини зібралися на ІІ обласну учнівську науково-практичну конференцію, яка відбулася на базі Хмельницького політехнічного коледжу. Мова йде про школярів краю, які є членами Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України. Цього разу на конференції юні подільські науковці вивчали перспективи розвитку сучасної науки і презентували власні дослідження в різних галуззях знань. Долучилися до цього свята науки і шість учнів-членів шкільних наукових товариств НВК №№ 1,3  ЗОШ №6  Шепетівської  міської філії МАН .
На урочистому відкритті конференції учасники змогли познайомитися з історією та традиціями Хмельницького політехнічного коледжу. Вітальним словом звернувся до школярів та гостей конференції голова організаційного комітету Фасоля Олег Іванович, директор департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації, який побажав усім учасникам успіхів та перемог. Надзвичайно сподобалася учням  екскурсія коледжем, де вони змогли детальніше познайомитися із структурою закладу, педагогічним складом, студентською громадою.

Та далі було ще цікавіше, так як розпочалися захисти робіт у секціях. Честь міста та своєї школи захищали юні дослідники Шепетівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Вікторія Самчук (7 клас, наймолодша учасниця!), Дарина Мартинюк (8 клас), Марія Молодецька (11 клас), які презентували свої роботи у різних секціях: «Рецепції України в контексті сучасної мови та літератури»; «Збереження біологічного різноманіття - глобальна проблема людства»; «Краєзнавство Хмельниччини: здобутки та проблеми».  Двоє учнів НВК № 3: Лещук Олександр, учень 9-В класу та Солов'янова Яна, учениця 10 класу разом з своїми науковими керівниками Кислюк О.О. і Звенигородською О.Л. стали активними учасниками конференції. Лещук Олександр доповідав про "Актуальні проблеми функціональної і прикладної математики", а Солов'янова Яна  - про  "Сучасні тенденції формування іншомовної комунікативної компетентності учнів сучасної школи". Степанець Олександра, учениця НВК №1 під керівництвом вчителя фізики Самсоненка С.С. представила на секції «Молодіжні інноваційні рішення у фізиці та техніці»  доповідь з питання «Моделювання Максвелівського руху молекул за швидкостями».

Конкуренція була високою, оскільки кожна секція нараховувала 25-30 осіб. Проте шепетівчани не злякалися перешкод та впевнено захистили свої роботи. Журі високо оцінило дослідження шепетівських науковців і  всі вони були нагороджені дипломами, а школярі ЗОШ №6 отримали відзнаку  «За кращий виступ».

Конференція стала доброю можливістю презентувати результати власних досліджень, обговорити їх, почути критичні зауваження та обмінятися науковою інформацією з іншими учасниками. Юні дослідники  отримали цінний досвід, який знадобиться їм при наступних дослідженнях та відкриттях.

Бажаємо успіху всім, хто робить перші кроки у науку. Не бійтеся експериментувати, впевнено йдіть до своєї мети!
0
репостів
0
репостів