У районі перевіряли відвідуваність шкіл дітьми

Автор 09 вересня 2020, 11:53

Уже традиційно, на початку кожного навчального року в Україні проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок», який стартував і на території Шепетівського району, та проходитиме у декілька етапів.

Основною метою проведення таких цільових рейдів - є перевірка умов утримання та виховання дітей у сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, а також виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів для повернення їх до навчання, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності.

Саме тому, 08 вересня 2020 року працівниками служби у справах дітей спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівниками Плесенької об’єднаної територіальної громади було проведено Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» у селах Плесна та Жилинці.

В ході проведення рейду, з усіма батьками була проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність згідно чинного законодавства. Наголошено про обов’язкове залучення дітей шкільного віку до навчального процесу.

Реклама: Валерій Маковецький розповів щодо ролі Private label у розвитку торгівлі електронікою в Україні. Читайте тут http://www.niknews.mk.ua/2020/09/02/valerj-makovet.

Також, учасники рейдового заходу поспілкувались із директором Плесенської ЗОШ І-ІІІ с. Дітей, які б не приступили до навчання виявлено не було.

Профілактичний рейд „Урок” продовжуватиметься протягом вересня - жовтня поточного року та заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року. Тому, нагадуємо батькам дітей шкільного віку, що за ухиляння від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена відповідальність згідно статті 184 КУпАП.

Шепетівська РДА

Останнє редагування 09 вересня 2020, 13:18
0
репостів
0
репостів