Свої двері для дітвори на Шепетвіщині відкрив освітній простір «Оптіма»

Автор 19 серпня 2023, 14:32

17 серпня, відбулася урочиста та довгоочікувана подія, яка стала справжнім святом для дітвори і їх батьків. Неформальний освітній простір «Оптіма» офіційно відкрив свої двері для дітвори Ізяславської громади Шепетівського району. Про це повідомили на сторінці міської ради.

Зараз чи не всі діти потребують значної підтримки, адже мають проблеми з емоціями через воєнні події на території України. А тому наявність таких кімнат освітнього простору в громадах, як «Оптіма», є не просто вимогою часу, а обов'язковою умовою. Сучасне освітнє середовище не лише мотивуватиме до навчання, а й сприятиме дітям емоційно «перезавантажитись» та відкинути свої проблеми на деякий час. Адже головне завдання фахівців «Оптіми» - щоб позитивних емоцій у дітей було значно більше.

Втілити в реальність такий пілотний проєкт вдалось не лише завдяки Фонду «Terre des hommes» в Україні, благодійним фондам «Захід Шанс» та «Посмішка ЮА», громадським організаціям «Світ у барвах» та «Центр реабілітації та відновлення», фінансуванню фонду “Swiss Solidarity” та Центру кризи та підтримки Міністерства Європи та закордонних справ Франції. Свою лепту доклали й меценати Ізяславщини, а саме: керівництво ПрАТ "Ізяславський хлібозавод", ФГ «Агро-Інвест», Ізяславського відділення «Нова пошта», приватні підприємці (Домбровська О.В., Конончук Н.І.; Шумелюк В.В., Шумелюк А.В., Довгань В.І., Троян І.І.) та інші.

Окремі із них завітали на урочисту церемонію відкриття кімнати освітнього простору «Оптіма». Також були й інші почесні гості, серед них - дітвора, які бажають якомога скоріше стати членами цього освітнього простору.

Як прийнято за українськими традиціями, бажаних гостей зустрічали запашним короваєм.

Коли почесні гості (представники влади, меценати та батьки дітей) відправились на невелику екскурсію кімнатою «Оптіма», юні учасники заходу насолоджувались розважальною програмою. З побажаннями добра та щастя виступила прекрасна Лілія Друзь (пісня «Я бажаю вам добра»), не залишивши байдужим жодного глядача, а запальний танець талановитого юного Івана Бурлака викликав справжню бурю оплесків.

Ще однією „фішкою” заходу став флешмоб від знаного хореографа Лідії Федорчук. Позитивні враження переповнювали кожного присутнього.

На завершення урочистостей юні гості мали змогу детальніше ознайомитись із своїм майбутнім затишним куточком. Адже з понеділка, 21 серпня, стартуватимуть заняття. Діти займатимуться невеличкими групами за віковою категорією у будні з 10.00 год. по 17.00 год.

Останнє редагування 19 серпня 2023, 14:47
0
репостів
0
репостів