Хмельниччина перейшла у "помаранчеву" епідзону карантину

Автор 22 січня 2022, 12:05
Хмельниччина перейшла у "помаранчеву" епідзону карантину Фото depositphotos.com

Відсьогодні Хмельницька область знаходиться у "помаранчевому" рівні епіднебезпеки. За даними МОЗ України станом на 22 січня "помаранчевими" також є Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Сумська, Рівненська, Вінницька, Чернігівська та Чернівецька області. 

Без імені

Вчора у відомстві повідомили про перехід Івано-Франківщини до "червоної" зони з 24 січня, адже тут перевищені показники більшості індикаторів, за якими визначається рівень епідемічної небезпеки. Зокрема, йдеться про коефіцієнт виявлення випадків інфікування, рівень та динаміку госпіталізацій. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 січня. 

Окрім того, найближчим часом можуть "почервоніти" Львівська, Чернівецька та Рівненська області.

Що стосується Хмельниччини, то маємо збільшення коефіцієнту виявлення випадків інфікування, а також поступове збільшення показників по таким показникам як рівень госпіталізації (за добу майже на 3%), динаміка рівня госпіталізації (на 6,5%), завантаженість ліжкомісць з киснем (на 2,5%). 

За даними МОЗ найбільш напружена ситуація із заповненістю ковідних ліжок станом на 21 січня у Чемеровецькій селищній раді, Красилівській міській та Городоцькій міській громаді із 82, 81,3 та 75% відповідно.

У Шепетівській громаді заповненість складає всього 14%. У сусідній Нетішинській зайнято більше 66 відсотків, Славутській - 38,5. У самому Нетішині з понеділка, 24 січня, та протягом усього тижня у школах запроваджується дистанційна форма навчання, аби стримати ріст інфікування на COVID-19.

Останнє редагування 22 січня 2022, 12:56
0
репостів
0
репостів