Славута потрапила до помаранчевої карантинної зони, Шепетівка поки що лишилась у жовтій

Автор 03 вересня 2020, 18:14

Сьогодні на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили нові зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Вони впливають на карантинні правила у регіоні.

Про деталі зонування розповів Олег Немчінов, Міністр Кабінету міністрів України. У Хмельницькій області є зміни.

До помаранчевої зони потрапили: місто Славута, Волочіський, Новоушицький, Теофіпольський, Ярмолинецький райони Хмельницької області;

Шепетівка лишилась поки що у жовтій зоні як і міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Нетішин, Білогірський, Віньковецький, Городоцький, Дунаєвецький, Красилівський, Славутський, Старосинявський та Хмельницький райони Хмельницької області;

Всі інші міста та райони у зеленій зоні.

Нове епідемічне зонування почне діяти від 00 годин 00 хвилин 7 вересня (у понеділок).

Довідково:

Для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування. 

У зеленій зоні діють правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

У жовтій зоні до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку.  

Помаранчева зона – до згаданих обмежень додають припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

Червона зона – це заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

Останнє редагування 03 вересня 2020, 18:24
0
репостів
0
репостів