Уродженка Шепетівки отримала звання заслуженого лікаря України

Автор 24 квітня 2023, 16:10

Ольга та Андрій Свист сьогодні отримали звання заслужених лікарів України. У перші дні повномасштабної війни вони, не вагаючись, поїхали в Бучу – туди, де були найбільше потрібні. Андрій проводив надскладні кількагодинні операції, витягуючи уламки та кулі. Ольга визначала тяжкість уражень, лікувала дітей після операцій, працювала з волонтерами, формувала перелік необхідних медикаментів тощо.

Вони працювали майже цілодобово. Без належних операційних, без обладнання, під постійними обстрілами та в небезпеці. Готували на вулиці. Освітлювали палати ліхтариками, щоб не потрапити під ворожий вогонь.

Коли прийшов час – евакуювали понад 50 пацієнтів автобусами. Їхали 20 кілометрів понад 7 годин! Подбали, щоб усіх евакуйованих розмістили в медзакладах Києва. А через 2 дні після їхньої евакуації Бучу зайняв ворог…

Сьогодні це неймовірне подружжя боронить Україну в лавах ЗСУ. 

Ольга – офіцер, начмед однієї з військових частин. Андрій – бойовий медик, він намагався перевестися у бойову частину на схід, але доля вирішила інакше – нейрохірург повернувся до улюбленої справи – він оперуватиме поранених воїнів. 

 Це честь – вручати нагороди таким людям. Неймовірна історія неймовірних людей. 

 Низький уклін героям за їхню роботу! 

0
репостів
0
репостів