Розділ Культура

Відбувся фестиваль польської культури

30 жовтня в клубі залізничників м.Шепетівки відбувся фестиваль польської культури присвячений закінченню Днів польської культури на Шепетівщині. Як повідомляє прес служба Шепетівської райдержадміністрації, організатором заходу став Шепетівський осередок Спілки поляків України, який очолює Валентина Пасічник.
Участь у святі взяли генеральний консул Республіки Польща Томаш Олейнічак, консул Республіки Польща Войцех Мрозовський, заступник голови Шепетівської райдержадміністрації Наталія Собчук, керуючий справами виконавчого апарату Шепетівської районної ради Микола Капелюх, помічник народного депутата України Романа Мацоли – Ірина Топчій, помічник депутата Хмельницької обласної ради Миколи Дячука – Віталій Бузиль, громадськість міста та району.

Окрасою фестивалю стали пісні та вірші польською мовою у виконанні аматорів художньої самодіяльності районного будинку культури, клубу залізничників, а також виступи вихованців танцювальних колективів «Браво», «Віват».

На заході було наголошено на важливості проведення таких фестивалів, адже вони виховують толерантність, прищеплюють у дітей повагу до інших країн, знайомлять їх з історією та світовою культурою, спонукають та підтримують талановиту молодь у вивченні та поєднанні двох культур – польської та української.
Останнє редагування 31 жовтня 2016, 23:35

Відео

0
репостів
0
репостів