Розділ Культура

У Музеї пропаганди відкрилася виставка «Биківня в документах і пам’яті»

Автор 21 липня 2023, 15:32

У Музей пропаганди у співпраці з Меморіальним заповідником "Биківнянські могили" відбувся презентаційний день виставки «Биківня в документах і пам’яті». Валентина Бражук, директорка Музею, привітала гостей і зазначила, що метою виставки є показ Биківнянської трагедії в контексті масових політичних репресій радянського періоду через оприлюднення архівних, раніше засекречених матеріалів, документів НКВС, фотографій, друкованих матеріалів, а також запросила всіх охочих детальніше ознайомитися з фактами найкривавішого періоду в історії.

На відкриття виставки завітали представники Шепетівська літературно-мистецька студія "Доля", працівники Шепетівська міська бібліотека №1, Василь Паразінський, начальник відділу освіти, охорони здоров'я, культури, спорту шепетівської РДА та інші.

Наукова співробітниця занурила присутніх у період Великого терору в Україні, особливості його розгортання, наголосила на основних моментах, які до недавнього часу були засекреченими. Разом проаналізували документальні свідчення щодо репресивних практик часів сталінізму, зокрема офіційні документи, що стосуються похованих жертв сталінського режиму у Биківнянському лісі.

Особливу увагу приділили банеру «Биківня як місце пам’яті» та вшанували відомих постатей Биківнянського мартиролога: художника Михайла Бойчука, композитора і хореографа Василя Верховинця, актора Степана Шагайда, письменників Майка Йогансена і Михайла Семенка та ін.

Відвідати виставку «Биківня в документах і пам’яті» ви можете щодня з 09:00 до 17:00  Виставка експонуватиметься у Музеї пропаганди до 31 серпня.

0
репостів
0
репостів