Розділ Культура

Юні танцюристи з Ізяславської громади підкорили серця гречан

Автор 05 липня 2023, 17:13

Нещодавно зразковий ансамбль народного танцю «Барвограй» взяв участь у Міжнародному творчому фестивалі під назвою «KARAISKAKEIA» (Греція), присвяченомуй Георгію Караіскакісу, який був визначним героєм Грецької революції 1821 року. Барвограйці представляли на цьому фестивалі не лише Ізяславщину, а й Україну. Ізяславчани були наймолодшими за віком серед усіх учасників заходу, та все ж встигли потоваришувати із «колегами по цеху» із Сербії, Болгарії, Таїланду.

Фестиваль проходив тиждень, впродовж якого учасники щодня демонструвати свої таланти не тільки публіці, а й діячам культури та мистецтва населених пунктів поблизу міста Кардіца. «Барвограй» не залишився непоміченим серед всього різноманіття учасників, адже підготував 10 динамічних, яскравих та надзвичайно патріотичних  номерів, продемонструвавши при цьому особливий національний колорит, красу та багатство української культури, надзвичайну виконавську майстерність. Звідусіль лунало «Слава Україні», присутні, не знаючи української мови, шалено аплодували нашим танцюристам під час виконання танка та співу  «Червона калина».

«Ми танцюємо не тому, що нам весело, а тому що хочемо донести світу про жахіття на території України, яке витворяє щодня сусід-агресор, а також про українську могутність, силу, культуру та віру!» - зазначила керівник танцювального ансамблю Зоряна Кузема.

Після чудового тижневого результату на церемонії закриття фестивалю  зразковий ансамбль народного танцю «Барвограй» виконав «на біс» аж три танцювальні композиції, замість однієї, як вимагалось для усіх учасників заходу.  

Під час подорожі українські діти мали змогу помилуватись європейськими краєвидами та відвідати комплекс монастирів «Метеора» - другий за розміром після Афону, розташований на вершинах скель Фессалії (на півночі Греції, поблизу містечка Кастракі). Згідно старовинним літописами, перші пустельники піднялися на стрімкі скелі монастирів Метеори для здійснення молитов. Так й ізяславчани вчинили – благали Бога про прискорення довгоочікуваної перемоги України над ворогами, про щасливе повернення наших новітніх героїв живими додому.

Ізяславська міська рада

Останнє редагування 05 липня 2023, 17:26
0
репостів
0
репостів