Розділ Культура

У Шепетівці відбувся традиційний фестиваль присвячений дню народження Тараса Шевченка

Автор 09 березня 2023, 18:31

9 березня у Шепетівському міському будинку культури пройшов традиційний фестиваль «Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш», який присвячений 209-й річниці від дня народження національного пророка, людини світлого розуму й гідного патріота – Тараса Григоровича Шевченка.

Заступник міського голови Галина Безкоровайна зауважила, що цьогоріч, в умовах війни увиразнюється вагома роль українського Пророка та упродовж цих двохсот років Шевченко живе серед нас, це наша мова, історія, звичаї й традиції, національна філософія і віра, наше минуле і сучасне.

В рамках фестивалю, з метою популяризації творчої спадщини Т.Г.Шевченка, виховання у молоді любові до українського слова, подальшого вдосконалення сценічної мови, художнього читання й виконавської майстерності, проходив традиційний конкурс читців «Вічне Тарасове слово». У ході фінальної частини фестивалю переможці та учасники конкурсу були відзначені дипломами.

До фестивалю долучилось 82 виконавці та 10 колективів, серед них представники міського будинку культури, філії «Будинок культури с.Плесна», представники загальноосвітніх навчальних закладів громади та дитячої музичної школи.

Під час проведення фестивалю у холі міського будинку культури відбулась виставка-конкурс образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва за участі вихованців та викладачів Шепетівської дитячої художньої школи, загально­освітніх шкіл громади та майстрів народного мистецтва Шепетівщини. За вивчення, збереження та популяризацію творчості видатного Кобзаря автори були відзначені дипломами.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів