Розділ Культура

У славутському історичному музеї відкрито експозицію, присвячену російсько-українській війні

Автор 24 лютого 2023, 17:51

Сьогодні, 24 лютого, у Славутському історичному музеї відбулася презентація експозиції, присвяченої російсько-українській війні. Як зауважила директор музею Тетяна Жоган, дана експозиція є тимчасовою, адже в планах — відкриття великої “Зали Перемоги” на другому поверсі закладу.

Наразі експозиція представлена декількома тематичними блоками. Насамперед це розділ пам’яті Героїв, де презентовано фотографії та особисті речі загиблих військовослужбовців Славутчини.

Також на виставці можна побачити трофеї наших ЗСУ, захоплені в російських окупантів, речі, привезені із деокупованих територій, рештки ракети, яка була збита над Славутою. Окремий блок присвячений нашим волонтерам, які стали надійною опорою для захисників України. Доповнили виставку картини викладачів та вихованців Славутської школи мистецтв.

Під час презентації експозиції присутні ще раз пригадали події року незламності українського народу, вшанували борців за волю і незалежність України.

Командир добровольчого формування Славутської міської територіальної громади Юрій Шпарук нагадав, як у перші дні широкомасштабної війни славутчани об’єдналися та добровільно працювали у складі формування, цілодобово захищали рідне місто на блокпостах, патрулювали вулицями Славути. З того часу формат добровольчого формування змінювався відповідно до наказів та постанов вищих державних органів влади, але мета залишилася незмінною — участь у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони.

Ведуча заходу Тетяна Жоган представила учасникам заходу юного славутчанина — відомого в нашій громаді волонтера Олексія Борея, який уже зібрав для Збройних Сил України понад 60 тисяч гривень, продаючи власні вироби. Олексій запевнив присутніх, що зупинятися не збирається, адже щиро вірить у перемогу ЗСУ та України.

Міський голова Василь Сидор наголосив на важливості роботи, яку виконують працівники музею, зберігаючи для майбутніх поколінь пам’ять про героїзм українського народу у боротьбі з окупантом.

Водночас з метою поповнення експозиції, комунальний заклад «Славутський історичний музей» запрошує громаду долучитись до збору артефактів російсько-української війни й буде вдячний за будь-яку співпрацю. Звертатися можна за адресою: вулиця Ярослава Мудрого, 48, тел. 03842 71491.

Пресслужба Славутського МВК

Примітка: адміністрація КЗ «Славутський історичний музей» висловлює щирі слова вдячності за сприяння у створенні тимчасової експозиційної зали Незламності виконавчому комітету Славутської міської ради, заступнику командира добровольчого формування з озброєння Сергію Мулярцю, командуванню в/ч А1358, родичам загиблих Героїв, працівникам міського Палацу культури, волонтерам Паші Воробею, Вероніці та Олексію Бореям, Тетяні Кондратюк, а також Руслану Дідушку, Роману Бачинському, Сергію Усенку, Володимиру Гундеру та іншим небайдужим славутчанам.

Останнє редагування 25 лютого 2023, 01:11
0
репостів
0
репостів