Розділ Культура

У Шепетівці відбувся концерт з нагоди Дня Соборності України

Автор 20 січня 2023, 22:35

У міському будинку культури сьогодні відбувся тематичний захід з нагоди Дня Соборності України. Детальніше про нього розповіли у пресслужбі Шепетівської міської ради.

Відвідала концерт заступник міського голови Галина Безкоровайна, учні навчальних закладів Шепетівки, працівники виконавчого комітету міської ради, освітяни та представники громадськості.

Звертаючись до присутніх Галина Григорівна зауважила, що як і сто років тому росія намагається окупувати та розділити Україну та наголосила, що завдяки українському народу, який до останнього бореться за свою вільну державу, Україна буде єдиною, соборною і непоборною.

Під час заходу присутніх ознайомили з ходом подій, що передували Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, з розвитком української історії після цього. У часники заходу переглянули історичну стрічку про об’єднання Української Народної Республіки (Наддніпрянської України) і Західно-Української Народної Республіки (Галичина, Буковина і Угорська Русь) у соборну Україну, дізналися про творців Акту злуки та дату 22-го січня.

Захід супроводжували виступи виконавців міського будинку культури та дитячої художньої школи.

Також було організовано виставку літератури та картин вихованців дитячої художньої школи присвячених Дню Соборності України.

День Соборності відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

0
репостів
0
репостів