У Шепетівці судитимуть полончанина, який погорів на крадіжці електродвигунів

Автор 17 січня 2019, 16:37

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя м. Полонне, громадянина Р., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з проникненням у інше приміщення), частиною першою статті 263 (незаконне придбання, носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу), частиною першою статті 309 (незаконне придбання, перевезення, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що 25.10.2018, Р. заздалегідь приготовленим невстановленим досудовим розслідуванням предметом пошкодив пломбу навісного замка вхідних дверей та проник в будівлю забійного цеху, звідки викрав та почергово перевіз три електродвигуни та електричний автомат напруги до свого автомобіля, де перебував В. Не повідомляючи останнього про викрадення майна, під час спільного завантаження двох викрадених електродвигунів, був викритий охоронцем. Продовживши свою злочинну діяльність, поклав електричний автомат напруги у багажне відділення і з відкрито викраденим майном на загальну суму 8790 грн., залишив місце події, а третій електродвигун залишив на місці вчинення злочину.

Також встановлено, що Р., на початку вересня 2018 року, знаходячись в лісовій посадці, знайшов одну рослину коноплі, яку присвоївши, придбав та зберігав без мети збуту. Підсушивши листя коноплі, обвинувачений частину подрібнив та виготовив готовий для вживання особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Крім цього, Р., в середині жовтня 2018 року, в напівзруйнованому будинку знайшов 234 патрони, які привласнив та у такий спосіб придбав бойові припаси та перевіз до нежитлового приміщення, де незаконно зберігав.

Нагадуємо, що санкція ч.3 ст. 186 КК України передбачає призначення покарання  у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років, ч. 1 ст. 263 КК України -  позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, ч. 1 ст. 309 КК України - обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів