Розбійника, який напав на жінку у її ж будинку, позбавили волі на 7 років

Автор 25 травня 2018, 00:46

23 травня 2018 року вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області визнано громадянина Р. винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України – вчинення розбійного нападу з метою заволодіння чужим майном з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаний з проникненням у житло та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією майна, крім житла .

Подія сталася 9 лютого 2017 року, близько 09 години 40 хвилин. Р., одягнувши рукавички, взяв із собою ніж з подвійним руків’ям типу «метелик», пляшечку розчину аміаку та сигнальний пістолет, умисно безперешкодно через вхідні двері проник в приміщення житлового будинку, в якому перебувала потерпіла. Діставши пістолет, погрожував його застосуванням та вимагав відкрити сейф з грошовими коштами. З метою втечі жінка побігла на другий поверх будинку і в цей час Р. був затриманий працівниками поліції.

В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованого йому злочині визнав частково, кваліфікував свої дії як грабіж, у вчиненому розкаявся.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.

До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою.

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

0
репостів
0
репостів