Застільні жарти завершилися ножовими пораненнями

Автор 23 лютого 2018, 12:58

22 лютого 2018 року Шепетівський міськрайонний суд визнав 18-річного шепетівчанина винним за інкримінованою йому ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

Події, що привели молодого чоловіка на лаву підсудних розгорталися 25 лютого 2016 року, обвинувачений С., на той час неповнолітній, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вступив у суперечку із-за не сприйняття ним жарту потерпілого щодо порівняння з Дідом Морозом в зв’язку з наявністю піни від пива на губах. Після чого всі розійшлись, та вже перебуваючи вдома в СМС-переписці продовжили з’ясування відносин.

Тієї ж ночі, потерпілий разом з знайомими Б., та Ф., пішли в гуртожиток до обвинуваченого та зайшли у кімнату, де між ними виник конфлікт, під час якого останній, з метою примусити потерпілого, Ф., і Б., залишити його кімнату, дістав з шухляди столу кухонний ніж, став погрожувати його застосуванням, пошкодив цим ножем куртку Ф. Зрозумівши реальність намірів обвинуваченого, потерпілий, а за ним Б., з Ф., почали тікати з гуртожитку. Обвинувачений, наздогнавши потерпілого П., який впав, умисно наніс останньому один удар ножем ззаду у праву половину грудної клітки, після чого другий удар спереду у ліве плече потерпілого та декілька ударів ногами та руками по голові. Вказаними діями С. спричинив потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, як небезпечні для життя в момент заподіяння.

Утім, з врахуванням поведінки самого потерпілого, який у нічний час, порушуючи відпочинок обвинуваченого, прийшов у кімнату гуртожитку проживання останнього для з'ясування з ним стосунків, де порушив звичайну обстановку, пошкодив майно, чим фактично спровокував дії обвинуваченого, та щирого каяття обвинуваченого, добровільного відшкодування матеріальної шкоди потерпілому та витрат медичного закладу на лікування останнього, суд ухвалив призначити С. покарання у виді 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік 6 місяців.

Вирок законної сили наразі не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Прес-служба суду

0
репостів
0
репостів