Нетішинка хотіла отримати грошову виплату від країн ЄС, але потрапила до пастки шахраїв

Автор 14 березня 2024, 15:01

Поліцейські постійно попереджають як не потрапити у шахрайські пастки з фейковими обіцянками грошової допомоги. Минулої доби до поліції у місті Нетішин звернулась місцева жителька, що втратила майже 49 тисяч гривень через інтернет - аферистів.

Шахраї пропонують оформити грошові виплати нібито від країн ЄС. Вони розміщують фішингові посилання на сайти, де можна начебто оформити таку грошову допомогу.

Коли ж громадяни переходять за посиланням та зазначають там свою персональну банківську інформацію, з їхніх платіжних карток зникають усі кошти.

Саме від такої шахрайської схеми постраждала 45-річна жителька міста Нетішин. Після переходу за фішинговим посиланням з її рахунку зникло майже 49 тисяч гривень.

За даним фактом слідчі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження та працюють над пошуком зловмисників.

Поліцейські радять як уникнути такого шахрайства:

  • отримуйте інформацію з офіційних джерел;
  • не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах;
  • якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті, негайно заблокуйте картку через інтернет-банкінг або телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки.

Бережіть свої кошти.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів