Нетішинець продавав товар та втратив 70 тисяч гривень

Автор 12 березня 2024, 17:08

Один з найпоширеніших видів шахрайства, від якого потерпають жителі Шепетівського району — продаж та купівля товарів через інтернет-платформу оголошень. Псевдопродавці та псевдопокупці шахрайським шляхом отримують персональні дані банківських карток, а згодом з рахунків потерпілих зникають кошти.

На жаль, повідомлення громадян про такі шахрайства фіксуються в поліції мало не щодня. До прикладу, вчора, 11 березня, до поліції звернувся потерпілий саме від такої афери.

Чоловік розповів що розмістив оголошення про продаж товару на популярному сайті. Вже незабаром йому в месенджер надійшло повідомлення від покупця, який нібито бажав придбати речі.

Також у повідомленні містилося посилання. Потерпілий перейшов за ним, де вказав персональні дані свого банківського рахунку. І вже за деякий час чоловік втратив усі заощадження – 70 тисяч гривень.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції наразі проводять перевірку та працюють над встановленням зловмисників.

Вкотре закликаємо громадян бути більш уважними при спілкуванні з незнайомцями у месенджері. Якщо ви розміщуєте оголошення про продаж речей, пам’ятайте, що таким чином стаєте мішенню для шахраїв. Будьте обачні, не повідомляйте свої персональні дані.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 12 березня 2024, 17:14
0
репостів
0
репостів