На Шепетівщині підліток напідпитку взяв без дозволу батьківське авто та наїхав на жінку

Автор 11 березня 2024, 11:29

На Шепетівщині перед судом постане неповнолітній винуватець ДТП, який напідпитку скоїв наїзд на пішохода. Слідчі Шепетівського райуправління поліції завершили досудове розслідування за даним фактом. Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Дорожньо-транспортна пригода сталася наприкінці жовтня минулого року в місті Славута по вулиці Ярослава Мудрого. 16-річний підліток, перебуваючи за кермом автомобіля «Toyota Avensis», допустив наїзд на 44-річну місцеву жительку, яка перетинала проїжджу частину дороги по пішохідному переходу.

Внаслідок ДТП потерпіла отримала численні травми.

На місці події правоохоронці встановили, що неповнолітній керував автомобілем напідпитку. Прилад Драгер показав позначку у 0,46 проміле, що перевищує допустиму норму більш ніж у 2 рази. До того ж, за кермо батьківського автомобіля підліток сів без дозволу.

Постраждалу пішохідку медики госпіталізували до місцевої лікарні. Експерти оцінили ступінь важкості отриманих тілесних ушкоджень як середній.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури оголосили порушнику підозру за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.
За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів