Двоє жителів Хмельниччини відправляться за ґрати за ухилення від мобілізації

Автор 29 лютого 2024, 13:12

За результатами розгляду апеляційних скарг двоє мешканців Хмельниччини відбуватимуть покарання за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Так, 45-річний житель Кам’янеччини оскаржив вирок суду першої інстанції, яким його засуджено до 3 років позбавлення волі. Свою позицію мотивував неправомірними, на його думку, діями працівників ТЦК та ВЛК, а також зайнятістю власними справами. Однак, апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги на суворість призначеного покарання та залишив вирок без змін.

Іншого 38-річного жителя Шепетівщини судом першої інстанції засуджено до 3 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з встановленням іспитового строку. Проте засуджений продовжував ухилятись від мобілізації, відмовлявся від отримання повісток та не з’являвся до РТЦК.

Свою позицію також мотивував неправомірними діями працівників РТЦК та власними переконаннями про неможливість проходження служби у зв’язку із наявністю судимості. Однак і тут апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги на незаконність повторного призову та недоведеність вини засудженого. Тепер чоловік відправиться за ґрати на 4 роки.

Хмельницька обласна прокуратура

0
репостів
0
репостів