Полковник отримав підозру за розтрату більше 650 000 гривень виділених на ремонт паркану

Автор 25 січня 2024, 21:39

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру підрозділу військового формування Збройних сил України за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та складенні і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, в грудні 2020 року полковник уклав із підприємством договір про виконання будівельно-монтажних робіт із реконструкції огорожі військової частини.

Встановлено, що він сфабрикував дані у актах приймання виконаних робіт та без здійсненого технічного нагляду передав папери до фінансово-економічної служби військової частини для перерахунку більше 3 000 000 гривень бюджетних коштів, з яких майже 650 000 гривень за роботи, які не були виконані.

Ці неправдиві документи стали підставою для складення та видачі платіжного доручення та безпідставного перерахування підприємству вказаної суми.

Наразі 45-річному підозрюваному обрано запобіжний захід та відсторонено від виконання службових обов’язків. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБ України у Хмельницькій області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

0
репостів
0
репостів